Kristjan Ilvese esimesed hüpped läksid hooaja teisel MK-etapil totaalselt aia taha

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristjan Ilves eelmise nädala Ruka MK-etapil.
Kristjan Ilves eelmise nädala Ruka MK-etapil. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Sel nädalavahetusel peetakse Norras Lillehammeris kahevõistluse MK-sarja teine etapp. Tänasel eelvõistlusel (PCR) oli Kristjan Ilves hüppemäel alles 52. 

PCRi tulemused võetakse kasutusele, kui mingil põhjusel jääb hüppevõistlus ära. Nõnda juhtus eelmisel nädalal Ruka MK-etapil ootamatult suunda muutnud tuule tõttu. Valusalt maksis see kätte Ilvesele, kes mõned päevad varem eelvõistlusel nõuetele mittevastava kombinesooni tõttu diskvalifitseeriti. Nõnda ei pääsenudki meie mees suusarajale. 

Nüüd sai Ilves PCRis märgi maha, ent rõõmustamiseks pole põhjust. Ta hüppas HS98 mäel vaid 68 meetrit ja teenis 64 punkti, mis jättis ta 52 tulemuse kirja saanud sportlase konkurentsis konkurentsitult viimaseks (Vinzenz Geiger diskvalifitseeriti). Oluliselt parem polnud ka proovivoor, kus 84,5 meetrit andsid 41. koha. 

Päeva parima tulemuse tegi 95,5 meetrit hüpanud ja 139 silma teeninud Terence Weber. Kui pühapäevasel põhivõistlusel jääks hüppevoor ära, pääseks Ilves 10 km suusarajale sakslasest 5 minutit hiljem! Eestlasele lähim konkurent, 51. koha saanud Alessandro Pittin jääb 1.47 kaugusele. 

Meenutame, et eelmisel nädalal Rukal oli Ilves hüppevõistluste järel viies ja kolmas. Nendega ladus ta põhja kokkuvõttes kaheksandale ja neljandale kohale. 

Lillehammeris peetakse vaid üks individuaalne mõõduvõtt, pühapäeval. Päev varem toimub võistkonnavõistlus, kus Eestit paraku väljas pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles