Autoralli ajaloo üks vingemaid paare võinuks jääda olemata, ent Ogier langetas õige otsuse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier (vasakul) ja Julien Ingrassia pärast 8. MM-tiitli võitu.
Sebastien Ogier (vasakul) ja Julien Ingrassia pärast 8. MM-tiitli võitu. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia kuuluvad kokku kui sukk ja saabas. Tänavu pandi üliedukale koostööle punkt kaheksanda autoralli MM-sarja tiitliga. Nüüd meenutas aga kaardilugeja, et aastaid tagasi võinuks nende teed lahku minna.

Ogier' karjääri murranguline hetk saabus 2008. aastal, mil nad võitsid Ingrassiaga JWRC-tiitli ning tegid esimesi samme kõrgeima klassi suunas. Tundus loogiline, et prantslased jätkavad ka Citroen C4 WRCs, ent tiimijuhtidel oli vähemalt esialgu veidi teine plaan.

«Võitsime Korsikal [2008. aastal] JWRC-sarja ja pidime järgmisel nädalal minema Citroeni C4 testima. Siis sain võistkonna mänedžerilt kõne ja mulle öeldi, et Seb vajab tulevaks hooajaks enda kõrvale kedagi teist. Mulle tehti selgeks, et minu seiklus saab otsa,» meenutas Ingrassia WRC Backstories podcastis. 

Kaardilugeja sõnutsi taheti tollal 24-aastase Ogier' kõrvale leida kogenu tegija. Tõsi, neli aastat vanem Ingrassia oligi toona veel roheline, kuid ta soovis igal juhul tööd jätkata. 

«Pidin esimest korda istuma, sest jalad kippusid alt minema. Kell oli 7, olin juba rallikombe selga ajanud, pidin minema testile. Sain vaevu hingata. Ütlesin vaid, et lähen nüüd testima, mis mul muud üle jäi. Tegime tiiru ära. Järgmisel hommikul sõitsin esimese rongiga Pariisi võistkonna kontorisse,» keris Ingrassia ajaratast tagasi. 

Citroeni peakontorist öeldi talle: «Te olete noor ekipaaž ja häid tulemusi saavutanud, aga nüüd ootab ees hoopis teine tase, suuremad pinged ja kõrgemad ootused.»

Ingrassia ei andnud alla: «Arutasime seda. Tõusin püsti ja panin kaks kätt lauale. Ütlesin, et võin leida 10 inimest, kes kinnitavad teile, et saan selle ülesandega hakkama. Pärast seda jäi mu saatus Sebi kätesse.»

Ja nagu nüüd teame, tegi Ogier õige otsuse. «Järgnenud päevad ja nädalad olid väga pikad. Lõpuks kohtusime Sebiga ja leppisime kokku, et jätkame ühiselt. Me polnud kumbki ideaalne, tegime mõlemad vigu. Rallisõitmist ei saa õppida koolis või simulaatoril. Arenesime koos läbi võistlemise,» märkis Ingrassia. 

Debüüthooajal lõpetati MM-sarjas kaheksanda kohaga. Esimene tiitel võideti 2013. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles