WRC2-klassi valitseja ei jäta jonni ja jätkab tipptiimi lepingu jahtimist

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andreas Mikkelsen Monza ralli järel WRC2-tiitlit tähistamas.
Andreas Mikkelsen Monza ralli järel WRC2-tiitlit tähistamas. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Tänavu autoralli MM-sarjas mitmel puhul absoluutarvestuses esikümnesse jõudnud ja WRC2-klassis kindla esikoha teeninud Andreas Mikkelsen pole kaotanud lootust naasta tippseltskonda. 

Suvel 32. sünnipäeva tähistanud norralane tegi MM-sarja debüüdi juba 2006. aastal. Viimati kihutas ta WRC autoga kolm hooaega tagasi, ent ei suutnud toona Hyundai tiimipealikule Andrea Adamole piisavalt head muljet jätta. 

Tunamulluse hooaja lõpus paugutas Mikkelsen EM-sarjas. Lisaks ühele etapivõidule soojendas ta suhteid Škodaga, kelle Fabia R5 autoga lõi ta tänavu platsi puhtaks nii WRC2-klassis kui ka EMil. Kogenud rallimees oli juba varasemalt välja hõiganud, et tema suurim eesmärk on naasta kõige teravamasse tippu.

Kuigi üht-teist sahistati, siis Mikkelsen kolmest WRC tiimist – Toyota, Hyundai, M-Sport – lepingut ei teeninud. Viiking ei kavatsegi aga alla vanduda. Ta jätkab tõestamist aste madalamal, endiselt Toksporti toetuse ja Fabia R5ga.

«Plaan on hooaega alustada Toksportis,» ütles Mikkelsen WRC kodulehele. «Aga see on alles baas, täpsem kalender selgub jooksvalt.»

Ta jätkas: «Nagu ilmselt ka teate, siis ma tahtnuks jõuda tagasi kõige kõrgemasse mängu ja hakata sõitma Rally1 autoga. Praegu vabu kohti ei leidu, aga tahan anda endast parima, et olla valikus esimene, kui võimalus peaks tekkima.»

Taustal on Mikkelsen aidanud kaasa Pirelli rehvide arendusele. Sellega jätkas ta tänavu kahe võistlussarja kõrvalt. Sama tööd teeb ta ka tuleval aastal. 

Hooaja kokkuvõttes 149 punkti teeninud Mikkelsen kindlustas WRC2-sarja tiitli juba viimase etapi eel. Lähimat konkurenti Mads Østbergi edestas ta lõpuks 23 silmaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles