BLOGI JA GALERII ⟩ Avariiderohke F2 põhisõit kestis vaid viis ringi, Vips sai kuuenda koha

Postimees Sport
Copy

Vormel 2 sarja eelviimane etapp sõideti Saudi Araabias, tuliuuel Jeddah' ringrajal. Jüri Vipsi (Hitech GP) parimaks tulemuseks jäi laupäevase esimese sprindi kolmas koht, teise sprindi ta katkestas ning vaid viis ringi kestnud avariiderohkes põhisõidus oli ta kuues. Postimees vahendas terve nädalavahtuse võistlussõite blogis.

Põhisõit

Pühapäevasest põhisõidust kujunes lõpmatu spektaakel. See pidi Eesti aja järgi algama 16.25, kuid vahetult enne sõidetud võistlussarjas toimus suur avarii ning ringraja üks kurv vajas kõpitsemist. Start lükkus edasi pea 40 minutit, kuid ka siis peatas selle vaid mõne ringi järel suur avarii ning rajal lehvisid punased lipud. Stardisirgelt ei saanud liikuma kolmandalt kohalt alustanud Theo Pourchaire ning talle sõitis tagant otsa Enzo Fittipaldi.

Kokkupõrge oli nii karm, et mitmed vormelidetailid lendasid boksiteelegi. Kinnitamata andmetel võistlejad tõsiseid vigastusi ei saanud, Pourchaire lehvitas rajalt lahkudes publikule, Fittipaldi viidi aga põhjalikumaks kontrolliks haiglasse. Mõne kurvi jooksul oli aga kaheksandalt kohalt startinud Vips suutnud kerkida kuuendaks, esikohal jätkas parimalt kohalt alustanud Oscar Piastri.

Pool tundi hiljem toimunud kordusstart toimus kadudeta, kuid oli näha, et Vipsi vormel ei liigu esimestega võrdses tempos. Eestlasele hakkas kuklasse hingama Marcus Armstrong, kuid tema rünnakud suutis Vips tõrjuda. Ühel hetkel oli uusmeremaalane tema tagant kadunud ning uueks jälitajaks kerkis Christian Lundgaard. Taanlane oli lähedal, et Vipsist mööda pressida, kuid vaid mõni ring väldanud võistluse katkestas taas kokkupõrge, seda puhku võistlusrivi lõpus, taas lehvis punane lipp ning niigi lühendatud võistlus kestis kokku vaid viis ringi.

Põhisõidu tulemused:

Foto: Ekraanipilt

Teine sprint

Teine sprint algas Vipsi jaoks hästi, stardiga suutis ta kaheksandalt stardikohalt tõusta positsiooni võrra kõrgemale. Pärast avakurvis toimunud kokkupõrkeid tuli rajale turvaauto ning selle lahkudes loovutas eestlane omakorda positsiooni. Oma positsiooni võttis tagasi Felipe Drugovich ning järgmisel sirgel proovis eestlane vasturünnakut, kuid sõitis konkurendile hoopis tagarattasse, tema auto alt tuli ära esitiib ning ta oli sunnitud katkestama.

«Ma olen idioot,» ütles Vips raadiosides ehk tegemist oli sõitja enda veaga. Eestlane istus vormelis veel pikalt ja mõtles sügavalt toimunu üle. «Mul on nii kahju, kutid. See oli minust väga loll,» põhjendas ta veel.

Teise sprindi võitis sarja üldliider Oscar Piastri (Prema), teine oli Bent Viscaal (Trident) ja kolmas Robert Švartsman (Prema). Piastril on nüüd 200 punkti, Švartsmanil 149 ja Zhoul 142 silma.

Teise sprindi tulemused:

Foto: Ekraanipilt

Esimene sprint

Laupäevast esimest sprinti kolmandalt kohalt alustanud Vips langes küll stardiga koha võrra, kuid suutis 10. ringil tõusta tagasi poodiumikohale. Viimastel ringidel tuli teist korda rajale turvaauto ning viimased kolm ringi käis rajal väike võitlus. Esikolmikut see aga ei seganud, võidu võttis Marcus Armstrong, teine oli eestlase tiimikaaslane Liam Lawson.

Esimese sprindi tulemused

Foto: Ekraanpilt

Saudi Araabia F2 etapp

Reede

Kvalifikatsioon: Jüri Vips 8. koht

Laupäev

Esimene sprint: Jüri Vips 3. koht

Teine sprint: Jüri Vips katkestas

Pühapäev

Põhisõit: Jüri Vips 6. koht

F2 punktitabel enne etappi

1. Oscar Piastri 178

2. Guanyu Zhou 142

3. Robert Švartsman 135

4. Dan Ticktum 129

5. Theo Pourchaire 120

6. Jüri Vips 102

Vabatreening

Reede pärastlõunal peetud vabatreeningul näitas Jüri Vips kuuendat aega. Vabatreeningu nobedaima ringi, 1.42,623 sõitis välja Prema tiimi piloot Robert Shwartzman. Vips kaotas talle 0,640 sekundiga.

F2-sarja Twitteri lehel avaldati foto, kuidas Hitechi tiimi kuuluva eestlase vormeli tagaosa käest läks. Õnneks pääses Vips vaid ehmatusega ning sai pirueti järel sõitmist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles