Olümpiakulla võitnud epeenaiskond pälvis erilise tunnustuse

Copy
Epeenaiskonna nimel võttis auhinna vastu Julia Beljajeva.
Epeenaiskonna nimel võttis auhinna vastu Julia Beljajeva. Foto: Egert Kamenik

Kultuuriministeerium ja Integratsiooni Sihtasutus tunnustasid täna silmapaistvaimaid 2020.–2021. aasta lõimumisvaldkonna arendajaid. Lõimumispreemia «Aasta säde» pälvis Eesti epeenaiskond koosseisus Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Katrina Lehis ja Irina Embrich.

Kuldmedali võit olümpiamängudel näitas, kuidas sport ühendab inimesi ning kuivõrd edukad saavad olla mitmekesised kollektiivid, kus igaühe panust väärtustatakse ja kus igaüks loeb sõltumata erinevustest. Žürii arvates on see saavutus inspireeriv eeskuju paljude jaoks ning tuletab meelde, et ainult koos oleme tugevad.

«Eesti ühiskonna lõimumine on olnud järjepidev ja positiivse suunaga protsess. Küll aga on endiselt murekohti, mida peab lahendama. Suurim proovikivi on see, kuidas luua ja toetada ühist ruumi, kus eri rahvustest inimesetel oleks rohkem omavahelisi häid kontakte ja tekiks suurem side Eestiga. Preemia saanud inimesed ja organisatsioonid on andnud hindamatu panuse meie ühise ruumi loomisesse,» ütles kultuuriminister Tiit Terik pressiteate vahendusel.

Lõimumisvaldkonna preemiatega tunnustatakse neid, kes on aasta jooksul aidanud kaasa Eestis esindatud kultuuride tutvustamisele, eri emakeelega inimeste vahel kontaktide loomisele ja koostöö arendamisele ning üksteisest erinevate kogukondade vahel ühise keele leidmisele.

Preemiate laureaadid kuulutati välja kolmes kategoorias. Igas kategoorias parimaks tunnustatud lõimumisvaldkonda panustaja sai 1000 euro suuruse preemia.

Lõimumisprojektide konkursile laekus kokku 18 taotlust. Integratsiooni Sihtasutus annab välja preemiad lõimumisvaldkonna arendusprojektidele 1999. aastast ning meediaprojektidele aastast 2009. Konkursi fondi rahastab Kultuuriministeerium.

Tagasi üles