BLOGI ⟩ Sildaru jäi kõrgetasemelises Big Airi kvalifikatsioonis esimesena finaalist välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kelly Sildaru Aspeni X-mängude Big Airi võistlusel.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängude Big Airi võistlusel. Foto: Trevor Brown, Jr. / ESPN Images

Eesti edukaim freestyle-suusataja Kelly Sildaru jätkas hooaega USAs, kus ta osales MK-sarja Big Airi hüpetes. Võistluse kvalifikatsioonis sai eestlanna kirja 86,50 punkti, mis andis üheksanda koha. Sellega jäi ta esimesena finaalist välja.

Sildaru alustas võistlust soliidse esitusega ning 86,50 punkti väärt sooritusega hoidis eestlanna pärast avalaskumist kuuendat positiooni. Võistlus oli aga väga kõrgetasemeline, sest juba avavoorus näitasid kolm naist õhulendu, mida hinnati vähemalt 90 punkti vääriliselt. Esikohta hoidis suurfavoriit Tess Ledeux 95 silmaga.

Teises voorus jätkasid naised suurepäraste sooritustega. Nõnda langes Sildaru kiiresti üheksandale kohale. Temast möödusid nii Johanne Killi (91,00), Sandra Eie (87,50) ja Giulia Tanno (87,25).

Sildarul oli aga võimalus võistlejaterivi lõpu osast startidest konkurentidele vastus anda. Ta tegigi väga korraliku õhulennu, ent kohtunikud hindasid seda samaväärselt nagu avalaskumist. Nõnda jäi Sildarule USA-st üheksas koht ning peab esimesena finaalist suu puhtaks pühkima. 

Enne võistlust:

Kelly Sildaru reisib USAsse väga heade emotsioonidega, sest olümpiahooaeg algas suurepäraselt. Austrias toimunud MK-etapil näitas Sildaru parimat minekut rennisõidus ning Stubais kuulus talle esikoht. Seejuures ebaõnnestus tema peamine konkurent Tess Ledeux.

USAs peaks Big Airis olema konkurents oluliselt tihedam ning mitmel naisel võimalik tõusta poodiumile. Favoriitidena tulevad ikkagi starti Ledeux, kes võitis hooaja avavõistluse Big Airis, ning kvalifikatsiooni esimese stardinumbriga alustav hiinlanna Ailing Eileen Gu.

Sildaru on varem karjääri jooksul MK-sarjas Big Airi hüpetes poodiumile kerkinud korra. See juhtus selle aasta alguses Austrias Kreischbergis, kui eestlanna astus kolmandale poodiumiastmele. Toona kuulus võit šveitslannale Giulia Tannole, kes edestas napilt Ledeux'd. Tanno on stardis ka täna USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles