Laskesuusaäss Bö kadestab MK-sarja liidriks kerkinud rootslase kallist treeningmasinat

Karl Mihkel Eller
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: Anders Wiklund/TT News Agency/AFP/Scanpix

Laskesuusatamise MK-hooaeg on täie hooga käima läinud ning pärast esimesi võistlusi on juhtohjad haaranud 24-aastane Sebastian Samuelsson. Rootslasest jääb vaid punktiga maha valitsev MK-sarja üldvõitja Johannes Thingnes Bö. Norralane on aga kade, sest viimasel nädalal hirmkõva suusavormi näidanud Samuelsson on hooajaks põhja ladunud ligi 150 000 eurot maksnud treeningmasinaga.

Täpsemalt on Samuelssoni imerelva näol tegemist nö suusatrenažööriga, kus ta on terve suvi saanud teha korraliku ettevalmistust. «Ta on minust natukene kiirem, aga see on väga üllatav, sest ma olen praegu väga heas vormis,» kirjeldas Bö enda jõuvahekorda suusarajal Samuelssoniga, vahendas Norra rahvusringhääling (NRK).

Eelmise aasta komeet Sturla Holm Lägreid on nõus, et Samuelssonil olev treeningmasin on kõva sõna, kuid igaühel ei seisa nurgas 1,5 miljonit Norra krooni (145 000 eurot), et sellist aparaati soetada.

Bö aga kinnitas, et on endale uue treeningmasina juba tellinud ning loodab, et saab peagi sellel treenima hakata. «Just eile saatsin neile meeldetuletuse. See peab kohale jõudma võimalikult ruttu,» naljatles Bö, kuid lisas tõsiselt. «Algul olin investeeringus kõhklev, kuid nähes, mida tema (Samuelsson – toim) sellega teeb, siis on taevas piiriks. Ootan väga, et seemulle koju jõuaks.»

Laskesuusahooaeg jätkub Östersundis sel nädalavahetusel meeste ja naiste jälitussõitude ja hooaja esimeste teatesõitudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles