Eesti suusataja päästab Kaljumäestiku popis suusakuurordis viga saanud hädalisi

Priit Pullerits
Copy
Ene Sepp laskumas Kaljumäestiku kohevas lumes. Ta tunnistab, et töötab suusapatrullina paljuski seepärast, et siis saab talv läbi tasuta suusatada.
Ene Sepp laskumas Kaljumäestiku kohevas lumes. Ta tunnistab, et töötab suusapatrullina paljuski seepärast, et siis saab talv läbi tasuta suusatada. Foto: Erakogu

Alustuseks murdus Colorado Kaljumäestikus jalaluu. Lausa kildudeks. Ja oleks see juhtunud mõnel mustal rajal, mis on ohtlik, sageli rohkem kui 40-protsendilise kallakuga. Ei, see juhtus Breckenridge’i suusakuurordis rohelisel, ühel kergemal rajal.

Kui Breckenridge ehk lühidalt öeldes Breck kõlab tuttavalt, siis küllap seetõttu, et seal on Dew Touril korduvalt võidutsenud freestyle-suusataja Kelly Sildaru.

Kui Sildaru on Breckis ajutine külaline, siis üks teine eesti naissuusaaja, Ene Sepp, elab ja tegutseb seal läbi terve talihooaja. Nii juba kolm aastat.

Erinevalt Sildarust ei ole Sepa (30) tegemiste eesmärk jõuda poodiumile. Tema ülesanne on pingutada selle nimel, et keegi ei jõuaks Breckist, mis on Aspeni ja Vaili kõrval Colorado üks kolmest populaarsemast mägikuurordist, teispoolsusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles