VIDEO ⟩ Euroliiga finaali kordusetendus läks tuliseks: valitsev meistertreener eemaldati (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Emotsionaalne Ergin Ataman end tagasi ei hoidnud.
Emotsionaalne Ergin Ataman end tagasi ei hoidnud. Foto: Sedat Suna/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliiga mulluste finalistide hooaja esimeses lahingus alistas Barcelona võõral väljakul lisaajal 95:93 Istanbuli Anadolu Efesi. 

Kuigi suurema osa neljandast veerandajast paistis, et ohjad püsivad pigem Hispaania klubi käes, hoidsid võõrustajad end kogu aeg löögiulatuses. Normaalaja viimasele minutile pääses Barcelona viiepunktilises edus, kuid siis nõelas eelmise põhihooaja ja finaalide kõige väärtuslikum mängija Vasilje Micic kolmese ning tegi vaheltlõike. Efesi aitasid lisaajale Shane Larkini kaks tabavat vabaviset, kui kellale oli jäänud 20 sekundit. 

Kui lisaajast oli mängitud ligi pool, juhtis Barcelona seitsmega. Koduperemehed ei andnud alla. 2,9 sekundit enne lõpuvilet tõi Adrien Moermani kolmene Efesi ühe silma kaugusele, 93:94. Pärast Barcelona minutilist mõtteaega tehti nobedalt viga Sertac Sanlile, kes sopsas esimese vabaviske, aga viskas teise meelega mööda. Krunoslav Simon jõudis veel üle väljaku palli teele saata, kuid 93:95 kaotusest polnud pääsu. 

Kogu kohtumine oli väga tuline. Mullu Efesi meistriks tüürinud Ergin Ataman läks lisaajal kohtunike tõttu nii käima, et rääkis endale välja kaks järjestikust tehnilist viga ehk ühtlasi mängust eemaldamise. Viimased 2.45 juhendas võistkonda abitreener Yakup Sekizkok.

Intriigi lisas tõik, et Barcelona parimaks kerkis isikliku punktirekordi purustanud, 24 silma kogunud Sertac Sanli, kes täitis veel mullu Efesis tiitlivõiduga lõppenud hooajal väga olulist rolli. Türklasest tsenter sopsas viiest kolmesest neli. 

«Ma ei tea, mida pärast sellist matši tunnen. Mul oli päris raske mängida, aga pean jääma professionaaliks ja tegin oma tööd,» tunnistas eelnevad kolm aastat Efesis mütanud Sanli.

Üleplatsimehena tõi Micic 26 punkti. Märkimist väärivad ka kümme tema vastu tehtud viga.

13. vooru teisel mängupäeval peeti põnev lahing ka Kaasanis, kus kohalik Unics pidi tunnistama Piraeusi Olympiacose 87:84 paremust.

Mõned nädalad tagasi tabeli tipus trooninud Milano Armani mõõn jätkub, eile teeniti Berliinis kohaliku Alba vastu neljas järjestikune kaotus, 76:81. 

Belgradi Crvena Zvezda kolmemänguline kaotusteseeria lõppes Peterburis. Kohalik Zenit hoiti vaid 58 punkti peal, nii et enda visatud 69 oli võiduks igati piisav. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles