Johaugi treener sõimas finišialas Venemaa kolleegi läbi (6)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Vesa Moilanen/AP/Scanpix

Lillehammeri MK-etapi naiste 15 km vabatehnikasõidu järel läks ütlemiseks Norra koondise treeneri Ole-Morten Iverseni ja Venemaa koondise juhendaja Igor Sorini vahel.

Naiste vabatehnikasõidu võitis rootslanna Frida Karlsson, kes edestas vaid 0,3 sekundiga norralannat Therese Johaugi. Norra leer kirjutas kaduma läinud 0,3 sekundit kaheksandana lõpetanud venelanna Tatjana Sorina arvele, kes tallas pidevalt Johaugi varustusel.

«Olen endast nii väljas. Ta lihtsalt astus pidevalt mu suusakeppide peale. Nii ei ole võimalik rütmi saavutada. See oli täiesti ebavajalik,» ütles Johaug NRK-le.

Veelgi vihasem oli tema treener Iversen, kes läks finišialas Sorina abikaasa ja treeneri juurde ning ütles, mida ta asjast arvab. «Ütlesin talle, et Sorina käitus ebasportlikult ja palusin edaspidi selline käitumine lõpetada. Kui keegi kogu aeg su varustuse peal elab, siis kaotad rohkem kui kolm kümnendikku,» lausus Iversen.

Sorinile Norra kolleegi «pealelendamine» ei meeldinud, sest tema hinnangul peaks asja omavahel selgeks rääkima naised, mitte nende treenerid. Küll aga soostus ta NRK-le olukorda selgitama. «Tal ei olnud lihtne samas rütmis sõita, sest Tatjana sõidab laiema ning Therese tihedama sammuga. Tal on kahju, et nii juhtus. Mõistan, et see ajas Johaugi endast välja,» ütles Sorin.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles