BLOGI ⟩ Naiste teatesõidust kujunes Prantsusmaa sooloetendus, eestlannad tegid tubli võistluse

Postimees Sport
Copy
Susan Külm tegi karjääri ühe parema võistluse.
Susan Külm tegi karjääri ühe parema võistluse. Foto: Ergo Kukk

Rootsis Östersundis peetud laskesuusatamise MK-hooaja esimese naiste 4x6 kilomeetri teatesõidu võitis kindlalt Prantsusmaa (Anais Bescond, Anais Chevalier-Bouchet, Julia Simon, Justine Braisaz-Bouchet). Eestlannade kvartett (Regina Oja, Tuuli Tomingas, Susan Külm ja Johanna Talihärm) teenis 12. koha. 

Esikohaheitluses jagus põnevust vaid veidi enam kui pooleks võistluseks. Pärast teist vahetust olid teistelt ees saanud Prantsusmaa ja Valgevene (Irina Leštšanka, Dzinara Alimbekava, Jelena Krutšinkina, Hanna Sola). Siis tegutses Simon esimeses lasketiirus nobedalt ja jättis Krutšinkina kaugele.

Enam kui pooleminutiliseks kärisenud edu Prantsusmaa enam käest ei andnudki. Lõpuks oli vahe nõnda suur, et ankrunaine Braisaz-Bouchet finišeeris riigilipuga. Teisest kohast suutis Valgevene aga kinni hoida, lõpuks kaotati 57,9 sekundiga. 

Kolmandale positsioonile käis võitlus lõpuni välja. Viimaste meetritega napsas koha Rootsi, edestades 0,2 sekundiga Norrat.

Eesti püsis kogu võistluse vältel esikümne konkurentsis. Meie silmapaistvam oli täna Külm, kes MK-tasemel veel väga roheline. 25-aastane biatleet läbis mõlemad tiirud puhtalt ning tõstis tiimi 13. kohalt 11-ndaks. Talihärm tõi meid finišisse 12. positsioonil. 

22 startinud võistkonnast lõpetas 15. 

Foto: Kuvatõmmis

Enne võistlust

Rajale 24 tiimi. Eestlannadele pole senine hooaeg rõõmustamiseks üleliia põhjust andnud. Kahel korral on punktidele sõitnud Tomingas, kes sprindid lõpetanud 37. ja 21. kohaga. 

Eelmise MK-hooajal oli edukaim teatenaiskond Rootsi. Järgnesid Saksamaa, Prantsusmaa, Norra ja Valgevene. Samad riigid on favoriidid ka täna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles