BLOGI JA GALERII ⟩ Kaks punast kaarti saanud Levadia krooniti otsustavas lahingus Eesti jalgpallimeistriks

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy

Eesti jalgpalli meistriliigas tegid Tallinna Flora ja Tallinna FCI Levadia 2:2 viigi, mis tähendab, et viimased võitsid oma kümnenda meistritiitli. Lõpuks jäi kahte kanget tabelis lahutama vaid üks punkt.

Tihedas lumesajus alanud kohtumine sai hoo sisse 34. minutil, mil Robert Kirss kasutas ära Flora kaitseliini uinumise ning pääses väravavaht Matvei Igoneniga silmitsi. Ründaja ei eksinud, tablool säras 1:0 Levadia kasuks.

Poolaja lõpetas aga Flora suurepärane vasturünnak. Levadia üritas Flora poolkaitsjat Markus Soometsa küll veaga maha võtta, kuid ta jäi jalule ning söötis palli vasakule äärele. Ken Kallaste liigus nahkkeraga edasi, söötis palli karistusalasse ja Henrik Ojamaa koksas selle posti kõrvale.

Teisel poolajal ei jäänud Levadia kaitsesse istuma. 53. minutil võitles Kirss vasaku nurgalipu juures Michael Lilanderi ja Markkus Seppikuga ning oli edukas. Kui Flora mehed andsid kohtunikule märku, et läks üle otsajoone, ning lidusid Kirsile järele, siis kesktormaja murdis karistusalasse ning lõi palli taas Igoneni selja taha.

See oli Kirsi 17. tabamus sel liigahooajal. Ta oli Levadia kangelane ka kevadises karikafinaalis, kui Levadia võttis just tema tabamusest Flora vastu 1:0 võidu.

Teise poolaja edenedes võttis Flora üha rohkem ohjad enda kätte. Kuid Levadia kaitses väga hästi ning klaaris ühe palli teise järel. Jah, 93. minutil suutis küll Ken Kallaste Levadia karistusalas toimunud segaduse lõpetada 2:2 väravaga, ent sellest jäi tiitli võitmiseks väheks.

Muide, Levadiat ei murdnud ka see, et 71. minutil läks teise kollase kaardiga varajase duši alla keskkaitsja Rasmus Peetson. Kohtuniku otsusega polnud nõus üks Levadia juhendajatest Marko Savic, kes ägestus ning teenis samuti punase kaardi.

Viimati võitis Levadia meistritiitli 2014. aastal.

Enne mängu:

Liigatabelit vaadates on edu Levadial, kel on koos 77 punkti Flora 76 vastu. Seega kindlustab Levadiale täna tiitli võit või viik, kaotuse korral jätkab Flora troonil istumist.

Tiitlisoosik on Flora, sest alles kolmapäeval lustisid nad Levadia vastu ning võtsid ülikindla 5:1 võidu. 

«Oleme näidanud, et suudame kiiresti taastuda. Võib-olla vastu pead löök raputab mehi. Lähme viimasse mängu surema. Teeme kõik selleks, et tulla meistriks,» lubas Levadia üks juhendajatest Vladimir Vassiljev pärast kolmapäeva.

Tema Flora ametivend Jürgen Henn sõnas, et neil tuleb leida hea tasakaal rahu ja ärevuse vahel. «Me ei tohi olla ka liiga pinges,» lausus peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles