Levadia peatreener: meie mängijad läksid tiitli nimel väljakule surema

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Levadia peatreenerit Vladimir Vassiljevit tervitati tiitlivõidu puhul meistrite kombel.
Levadia peatreenerit Vladimir Vassiljevit tervitati tiitlivõidu puhul meistrite kombel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Levadia kaaspeatreener Vladimir Vassiljev ütles pärast meistritiitli toonud 2:2 viiki Floraga, et tema hoolealused tahtsid võidukarikat rohkem.

Eesti meistritiitli otsustasid Levadia ja Flora kaks viimast kohtumist. Kolmapäeval õnnestus Floral 5:1 võiduga Levadia maatasa teha, kuid pühapäevane mäng kujunes hoopis teistsuguseks.

«Igaüks sai aru, kui suur löök 1:5 meie egole oli. Me ei tohi niimoodi kaotada mitte ühtegi derbit. Tegime mängijatele lühikese analüüsi ja väikese peapesu. Võib-olla põlesime eelmine kord läbi, kuid oleme pärast igat kaotust sel hooajal tulnud tugevamana tagasi. Meie jaoks oli hea, et tiitli otsustasid kaks, mitte üks mäng,» lausus Vassiljev.

Küsimusele, kas Levadia president Viktor Levada pärast kolmapäevast 1:5 kaotust ka treeneritega vestles, vastas Vassiljev: «Positiivne on see, et Viktor on enda suhtumist muutnud. Ta on oma varasemat käitumist analüüsinud. Pärast kolmapäevast kaotust oli ta pettunud, kuid toetav. Ta üritas teha kõik, et rahustada meeskonda ja andis positiivset impulssi. Ta andis omapoolseid soovitusi ja oli hea motivaator.»

Pühapäevane finaaletendus peeti 8 külmakraadiga lumisel väljakul. Mõlemad meeskonnad pidid mängima lihtsamalt, kui tavaliselt harjunud ollakse. Levadia puhul tähendas see seda, et enda karistusala lähistel ühtegi riski ei võetud. Kui oli vaja pall pikaks lüüa, siis seda ka tehti

«Me ei tahtnud taga riske võtta, sest väljak oli libe. Teadsime, et Flora suudab hästi kõrgelt pressida. Mängisime natukene lihtsamalt ehk pikki palle Roberti peale ja sealt oli juba vaja teisi palle võita. Ega finaalides sa väga ilusat jalgpalli ei näegi, küll aga kõvasti võitlust. Oleme ka enne sellist mängu mänginud ja see tõi tulemust,» ütles Vassiljev.

Samas on Levadia mängu tänavu iseloomustanud palliga mäng ning seda toonitas eraldi ka Vassiljev. «Eks mõlemad meeskonnad soovinuks mängida paremates tingimustes. (Libeda väljaku tõttu) ei kannatanud ainult Flora, vaid ka meie mäng. Ega me sellist jalgpalli ei harjuta,» lausus ta.

Meistritiitli puhul sai tema sõnul otsustavaks Levadia mängijate suurem tahtejõud. «Kõrvalt vaadates oli meile see karikas tähtsam. Nagu ma enne mängu lubasin, siis meie mehed surid väljakul,» ütles Vassiljev.

Levadia lõpetas mängu kümnekesi, sest 71. minutil teenis oma teise kollase kaardi Rasmus Peetson. Väljaku äärest saadeti minema ka keskkaitsja eemaldamisele ägedalt reageerinud teine Levadia peatreener Marko Savic.

«Sellises olukorras ja sellises mängus sa ei saagi rahulikult emotsioonideta istuda. Kui jahid meistritiitlit seitse aastat, siis karjud, kui on vaja karjuda, ja jooksed, kui on vaja joosta. Igaüks pidi täna andma endast 110 protsenti. See õnnestus meil,» selgitas Vassiljev närvilisi hetki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles