Alagrupi võitnud Eesti edenes MM-finaalturniiril kaheksandikfinaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti koondislased.
Eesti koondislased. Foto: IFF Flickr

Eesti meeste saalihokikoondisel õnnestus Helsingis toimuval MM-finaalturniiril kindlustada alagrupi võit ning koht kaheksandikfinaalis kindlustada juba enne alagrupiturniiri viimast mängu.  

Täna läksid sinisärgid väljakul vastamisi Kanada koondisega ning teenisid ülekaaluka 21:4 (6:1, 9:2, 6:1) võidu. Meie poolelt valiti kohtumise parimaks kaks väravat visanud Kermo Uue.

Eesti resultatiivsuspunktid jagunesid järgnevalt: Patrik Kareliusson 3 väravat + 5 söötu, Alexander Dahlberg 4+1, Tanel Kasenurm 3+1, Ken Pähn 3+1, Patrik Markus 2+1, Kermo Uue 2+0, Mathias Einamann 1+1, Adam Widerkrantz 1+1, Rasmus Bolander 1+0, Oliver Savi 0+3, Artur Okružko 0+2 ja Kaspar Kallion 0+1.

Kuna teises meie alagrupi kohtumises alistasid Filipiinid täna 9:4 Singapuri, kindlustas Eesti nõnda ka D-alagrupis esikoha. Võrdsete punktide korral otsustab grupi võitja omavaheline mäng ning see õnnestus Eestil nii Kanada kui ka Filipiinide vastu võita. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Alagrupi viimases kohtumises läheb Eesti homme kell 10.15 vastamisi Singapuriga.

16 koondise osalusel peetavat saalihoki MM-finaalturniiri mängitakse omapärase süsteemi järgi, kus maailma edetabeli põhjal on moodustatud kaks tugevamat (A ja B) ning kaks nõrgemat alagruppi (C ja D).

A- ja B-alagruppide kaks paremat tagavad koha veerandfinaalis, kaks nõrgemat kohtuvad 1/8-finaalides C- ja D-alagruppide kahe paremaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles