Kahe kaotusega alustanud kurlingupaari olümpialootus kahanes väikeseks

Toimetas Ville Arike
Copy
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos.
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos. Foto: Eero Vabamägi

Kurlingu segapaarismängus maailma paremikku kuuluva paari Marie Kaldvee – Harri Lille lootus pääseda Pekingi olümpiale on muutunud väikeseks, sest Hollandis peetavat viimast kvalifikatsiooniturniiri alustati kahe kaotusega.

Pühapäeval peetud avamängus tuli tunnistada USA 11:6 paremust, täna hommikul jäädi lisavooru järel alla ka Lätile – lõunanaabrite võidutulemuseks märgiti 9:8.

Kohtumises ameeriklastega jäädi avavooruga kohe taha 0:4. Ehkki kahe järgmise vooruga suudeti jõuda viigini, kuulus neljas-viies voor taas jänkidele, kes asusid uuesti kindlalt juhtima – 9:4. Uuesti Kaldveel ja Lillel vastastele järele jõuda enam ei õnnestunud.

Järgnenud tähtis mäng sugugi mitte soosikute sekka kuuluva Lätiga kulges algusest lõpuni tasavägiselt. Kumbki pool ei suutnud kordagi võita vooru, kus neil polnud viimase viske eelist. Kaheksa vooru järel oli tablool viik 8:8 ja võitja saatuse otsustas lisavoor. Paraku ei suutnud Kaldvee ja Lill sellelgi korral «varastada» ning nõnda tuli vastu võtta minimaalne kaotus.

Kaks kaotust tähendab seda, et olümpiale pääsemine on muutunud väga raskeks. Leeuwardenis jahib kaht olümpiapiletit 14 segapaari, kes on jagatud kahte alagruppi. Mõlemas grupis mängivad kõik korra omavahel läbi, seega peab iga paar kuus mängu. Play-off'is saavad jätkata mõlema grupi kolm paremat.

B-grupis, kuhu kuulub Eesti, on Lõuna-Korea alustanud täisedu 3 võiduga. Kaotuseta jätkab ka USA, kes on pidanud 2 mängu. Soomel on 2 võitu ja 1 kaotus, Jaapanil ja Lätil 1 võit ja 2 kaotust. Eesti ja Uus-Meremaa on kaotanud mõlemad seni peetud kohtumised.

Täna kell 20 kohtub Eesti Jaapaniga. Kui tahta olümpialootust säilitada, tuleb see mäng kindlasti võita, sest mängimata on veel alagrupi soosiku, väga tugeva Lõuna-Koreaga.

A-alagrupis on täisedu, 2 võiduga alustanud Venemaa.

Pekingi olümpiale pääseb 10 segapaari. Korraldaja Hiina kõrval tagasid mulluse MMi paremusjärjestuse põhjal edasipääsu Suurbritannia, Norra, Rootsi, Kanada, Itaalia, Šveits ja Tšehhi. Järelejäänud kaks kohta mängitakse välja praegusel kvalifikatsiooniturniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles