BLOGI JA GALERII ⟩ Liiga hilja ärganud Kalev/Cramo Meistrite liiga unistus purunes kodusaalis kildudeks (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy

Kalev/Cramo kaotas korvpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri eelviimases voorus koduses Saku suurhallis prantslaste Strasbourgile 86:93 ja minetas edasipääsulootuse.

Eesti esiklubi pääses küll kahe minutiga 6:0 juhtima, ent lõviosa ülejäänud kohtumisest valitsesid külalised. Liikuvat ja atleetlikku Strasbourgi vedas 33-aastane, 180 cm pikkune mängujuht John Roberson, kes tabas ise, aga leidis ka kaaslaseid. Külalised võitsid avaveerandi 30:22 ja poolaja 47:38.

Kalev võitles visalt, kuid ohjad püsisid vastaste käes. Veidi ärevust tuli mängu 3.51 enne lõpuvilet, kui Kristjan Kitsingu kolmene vähendas kaotusseisu 80:82 peale. Viimased minutid kuulusid aga Strasbourgile, õigemini Robersonile, kes tiimi taas käima tõmbas. Lõpuks ameeriklase arvele üleplatsimehena 28 punkti ja 9 resultatiivset söötu.

Kalevi parimatena tõid Davion Berry ja Kristjan Kitsing mõlemad 17 silma. Kahe peale sopsati kolmeseid 15/9.

«Meil oli mängus momente, kus edestasime vastast kiiruselt ja tarkuselt, aga kokkuvõttes ei saanud me Robersoni pidama,» sõnas Kalevi peatreener Robert Štelmahers.

Lisaks rebenenud kaitsele oli Kalev kohati hädas ka rünnakul, kus jäädi individuaalseks. Selle eest tuleb «tänada» vastaseid, kes kattemängust julgelt vahetasid.

Ühtlasi sai viimase vooru eel, mil kohtutakse 21. detsembril kodus Bursa Tofasega, selgeks, et Kalev jääb F-alagrupis viimaseks, neljandaks. Edasi pääsevad kolm paremat.

Enne mängu

Esimest hooaega Meistrite liigas põhiturniirile jõudnud Kalev vajab edasipääsulootuste säilitamiseks kindlasti võitu. Praegu hoitakse ühe võidu ja kolme kaotusega F-grupis neljandat ehk viimast kohta. 

Oktoobri alguses, esimeses voorus andis Eesti esiklubi võõral väljakul Strasbourgile kõva lahingu. Kalev kaotas mängu viimaste sekunditega 73:75. Muide, tagamees Silas Melson sopsas lõpusireeniga veel väga kauge kolmese, ent see ei mahtunud napilt aega. 

Kalevi senine ainus võit tuli 12. oktoobril Türgis kohaliku Bursa Tofase vastu. Pärast seda on kahel korral alla jäädud belglaste Oostendele. Viimati, kuu tagasi saadi võõral väljakul korralik 66:99 kolakas. 

Strasbourg on lisaks Kalevile võitnud korra Oostendet, kellega kohtutakse veel ka viimases voorus. Prantsusmaa klubi jäi aga kahel korral alla Tofasele. 

Kõigist kaheksast neljaliikmelisest alagrupist pääseb otse kaheksandikfinaali vaid parim. Teise ja kolmanda koha tiimid püüavad pääset 16 parema hulka läbi play-in'i: moodustub kaheksa duelli, kust lähevad edasi võitjad. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles