Vigastusega kimpus Kiibus: sportlasehing ei lubanud Eesti meistrivõistlusi vahele jätta

Ville Arike
, reporter
Copy
Eva-Lotta Kiibus kümmekond päeva tagasi Sotši GP-etapil lühikava esitamas.
Eva-Lotta Kiibus kümmekond päeva tagasi Sotši GP-etapil lühikava esitamas. Foto: JEVGENIA NOVOŽENINA / REUTERS / SCANPIX

Paar kuud tagasi võistles meie iluuisutamise viimase aja suurim täht Eva-Lotta Kiibus Espoos ning kogus Challenger-sarja võistlusel esimese eestlannana rahvusvahelisel tasemel üle 200 punkti. Seejuures saavutas ta suurepärase punktisumma kevadest saati seganud jalavalu kiuste. Ohutuluke põles, paraku pole Kiibus jalga korda saanud ja osales nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel, hambad ristis.

Ta tunnistas, et nii lühi- kui ka vabakava oli tal väga raske sooritada ning äsjasel võistlusel osalemine tähendas suurt eneseületust. «Sportlasehing ei lubanud mul koju jääda. Ma ei tahtnud alla anda, teadsin, et suudan selle valu ära kannatada,» ütles Kiibus Postimehele.

Kui lühikava järel oli ta alles eelviimasel, seitsmendal kohal, siis vabakavas tulid sisse suured vahed ja Kiibus tõusis kindlalt hõbemedalile. «Erinevalt lühikavast suutsin vabakavas hambad ristis sellest valust üle olla, oma keha kontrollida ja hüpped ikkagi ära teha. Aga nii vaimses kui ka füüsilises mõttes oli ikka keeruline, kindlasti polnud vaatepilt hea,» ütles eelmise hooaja MMi 14. kohaga Eestile olümpiakoha toonud 18-aastane uisupiiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles