F1 tiimi kummaline probleem: halbade asjaolude kokkulangemisel Abu Dhabis ei stardita

Karl Mihkel Eller
Copy
Saudi Araabia Grand Prixil katkestasid avariide tõttu mõlemad Haasi sõitjad - Mick Schumacher ja Nikita Mazepin. Pildil venelase katkine vormel.
Saudi Araabia Grand Prixil katkestasid avariide tõttu mõlemad Haasi sõitjad - Mick Schumacher ja Nikita Mazepin. Pildil venelase katkine vormel. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Haasi F1 meeskonda kimbutab kummaline probleem – nende sõitjad Mick Schumacher ja Nikita Mazepin lõhkusid Saudi Araabia GP-l oma vormelid ning tiimil on puudus varuosadest. Abu Dhabi etapiks lüüakse masinad töökorda, kuid kui treeningul või ajasõidus autole liiga tehakse, siis on stardijoonele pääsemine küsimärgi all.

Haasi tiimipealik Guenther Steiner ütles, et varuosasid pole otseselt puudu, kuid kui sõitjad ei suuda autosid viimasel etapil rajal hoida, siis läheb asi keeruliseks. «Meil on üks võistlus veel vaja sõita. Varuosasid on piisavalt, et autod korda teha, kuid kui Abu Dhabis ka rajalt välja sõidetakse, siis jääb juppe puudu,» ütles Steiner, vahendas Motorsport.com.

USA meeskonna itaallasest tiimipealik tunnistas, et nad polnud eelviimasel etapil valmis mõlema piloodi katkestamiseks. Schumacher sõitis võistluse alguses rajapiiretesse, mis põhjustas punase lipu ja esimese kordusstardi. Teise lähte järel toimus mitu kokkupõrget, ühes neist sai kõvasti kannatada ka Mazepini vormel, kes põrutas tagant otsa George Russelli Williamsile.

Steineri sõnul on nad varuosasid valmistanud piisavalt, kuid liigsed «plekimõlkimised» on arvutused uppi löönud. «Kui Abu Dhabis esimesel treeningul avarii teeme, siis läheb raskeks, sest kaks päeva jääb Grand Prixini. Aga muidu on kõik korras,» rahustas tiimipealik, et loeb sõitjatele sõnad peale ning autod tuleb hoida ühes tükis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles