Rootsi laskesuusaässa tabas üheksa päevaga hullumeelne rahasadu (1)

Postimees Sport
Copy
Sebastian Samuelsson võidutses hooaja avaetapil kahes sõidus.
Sebastian Samuelsson võidutses hooaja avaetapil kahes sõidus. Foto: Anders Wiklund/TT News Agency/REUTERS/Scanpix

Laskesuusatamise MK-hooaega kahe etapivõiduga alustanud rootslane Sebastian Samuelsson oli üllatunud kopsakast auhinnarahast, mis laekub tema pangakontole heade tulemuste eest. Östersundi MK-etapil kavas olnud neljast individuaalstardist lõpetas ta poodiumil kolmel – neist kaks korda võitjana ja korra teisena.

24-aastane rootslane teenis kahel nädalal järjest Rootsis toimunud MK-etappidel rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) välja pandud auhinnarahadega üle 40 000 euro. Mees oli ka ise nõus, et selline palgatšekk üheksa päeva kohta pole paha ning Expressen kuulutas, et rootslast tabas rahasadu.

«Ma olen matemaatikas päris hea, see on suur kogus raha,» ütles Samuelsson Expressenile. Muide, suvel soetas mees endale imetabase treeningmasina, mille üle tunnevad kadedust ka Norra ässad eesotsas Johannes Thingnes Böga.

Esimese etapiga teenis Samuelsson 150 000 eurot maksma läinud suusatrenažööri hinnast juba kolmandiku tagasi. «Mul on selline tunne, et suusalint hakkab ennast ära tasuma,» nimetas Samuelsson oma salarelva, mis sarnaneb paljuski jõusaali jooksulindiga, kuid on kordades kobakam.

Samuelsson on MK-sarja üldkokkuvõttes 175 punktiga teisel kohal, kolm punkti rohkem on kogunud norralane Vetle Sjaastad Christiansen. Kolmas on Johannes Thingnes Bö, kes jääb rootslasest maha 21 silmaga.

Laskesuusatamise MK-sari jätkub juba sel reedel Austrias Hochfilzenis. Kolme päeva jooksul on kavas sprint, jälitussõit ja teatesõit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles