Toyota otsib järgmist rallitalenti

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota rallimeeskond, paremalt kolmas on Takamoto Katsuta.
Toyota rallimeeskond, paremalt kolmas on Takamoto Katsuta. Foto: Nikos Katikis/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Toyota rallitiim andis teada, et otsib järgmist Takamoto Katsutat ehk Jaapani rallisõitjat, kes võitleks MM-rallidel võitude ja poodiumikohtade eest.

Katsuta saab 2022. aastal sõita Toyota Yaris Rally1 autoga kaasa kõikidel MM-etappidel, kuid vähemalt esialgu ta tehasetiimile punkte ei kogu. Tema kaardilugejana jätkab Aaron Johnston, kellega ta startis kolmel viimasel 2021. aasta rallil. Varem oli iirlane Oliver Solbergi navigaatoriks.

28-aastane Jaapani rallitalent Katsuta võitis lõppenud hooaja esimese poodiumikoha, lõpetades Safari ralli teisena. See oli selge märk Toyotale, et nende esimene talendiprogramm õnnestus ning nüüd otsitakse järgmist tõusva päikese maa rallimeest, keda toetada.

Pressiteates antakse teada, et jaanuaris selgub Soomes lõplik valik sõitjatest, kellega edasi minnakse. Aprillis algab nende sõitjate treeningprogramm, seda samuti Soomes.

Katsuta teekond Toyotaga algas 2016. aastal, mil endine vormelisõitja hakkas osalema rallidel Eestis ja Soomes. Järgmiselt aastatel osales ta R5-autoga MM-rallidel ning WRC-debüüdi tegi ta 2019. aastal. Sarnaselt Katsutaga liitus programmiga ka Hiroki Arai, kuid 2018. aasta järel otsustas Toyota, et edasi toetatakse vaid Katsutat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles