Õpilaste eraellu tunginud maadlustreener sai koondisest hundipassi (3)

Ville Arike
, reporter
Copy
Arvi Aavik.
Arvi Aavik. Foto: Facebook @Pealtnägija

Eesti maadlusliidu juhatus otsustas teisipäeva hommikul toimunud koosolekul mitte pikendada Eesti kuni 20-aastaste naiste maadluskoondise peatreeneri Arvi Aaviku lepingut.

«Kõiki asjaolusid arvesse võttes jõudis juhatus tänasel koosolekul ühisele arvamusele, et Arvi Aavik ei vasta noorsportlaste eeskujuna neile normidele, mida eeldame noortekoondise peatreenerilt,» seisis alaliidu avalduses.

Maadlusliidu asepresident Tanel Samuel ütles Postimehele, et nende jaoks on Aavikuga seonduv kaheosaline. Esimene kulmineerus möödunud talvel ja kevadel, kus muu hulgas politsei uuris ühe alaealise tütarlapse ja tema vanemate kaebust seksuaalse ahistamise paragrahvi alusel.

«Kuulasime toona kannatanu ja tema vanemad ära, rääkisime Aavikuga. Arvi eitas kõike ja ütles, et süüdistused on kontekstist välja rebitud. Tol hetkel peatasime temaga uurimise ajaks töölepingu, sest tegemist oli alaealisega ja kõrgendatud tähelepanuga juhtumiga. Politseiuurimine kevadel lõpetati ning seejärel taastasime töölepingu,» rääkis Samuel.

«Teine osa algas hiljuti seoses Tuleviku maadlussaali avamisega Viljandis. Sealt jõudis sotsiaalmeediasse pildiseeria, kus Aavik oli ühe alaealise õpilasega käevangus. Inimesed, kes polnud kevadise otsusega rahul, tõmbasid teema uuesti üles.

Selle alaealise lapse vanem ütles, et neil pole treenerile ühtegi pretensiooni. Alaliit koostas kaks kirja - ühe Eesti Antidopingu ja Spordieetika sihtasutusele (EADSE), teise EOK treenerite kutsekomisjonile. Küsisime nõu, mida antud pildiseeriast võib välja lugeda? EADSE vastas, et see pole treenerile eetiline ega kohane. Kutsekomisjonilt pole me vastust saanud,» jätkas Samuel.

Parajasti on käsil Eesti U15, U18 ja U20 vanuseklassi koondiste treeneri valik ning üleval oli ka Aaviku kandidatuur. Teisipäeval kutsus maadlusliidu juhatus kokku suure ümarlaua, kus olid lisaks juhatuse liikmetele kohal EADSE juht, EOK treenerite kutsekomisjoni esindaja, Audentese spordikooli juht, spordipsühholoog, lastekaitse esindaja, alaealise sportlase vanemad, Aavik ja tema juriidiline esindaja.

«Esitasime Aavikule 15 küsimust ja ta vastas neile kõigile. Kuulasime ära EADSE, EOK ja spordipsühholoogi seisukoha. Juhtumitel on väga palju nüansse, on olnud keeruline periood. Maadlusliidu juhatus otsustas, et ei pikenda Aaviku lepingut,» lausus Samuel.

Sellest teemast räägib ka homne ETV saade «Pealtnägija», mille sündmused toob Postimees homme kell 20 algava otseblogi vahendusel ka teieni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles