BLOGI ⟩ Atletico sammus pöörases kohtumises kaheksandikfinaali, Liverpool ja Ajax lõpetasid alagrupiturniiri täiseduga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Madridi Atletico mängijad tähistamas magusat võitu.
Madridi Atletico mängijad tähistamas magusat võitu. Foto: PEDRO NUNES/SCANPIX

Täna alusti jalgpalli Meistrite liigas alagrupiturniiri viimase vooru kohtumistega. Nii A-, B-, C- kui ka D-grupis said kõik selgeks. Viimasena kindlustas edasipääsu Madridi Atletico, kes alistas otsustavas kohtumises võõrsil FC Porto.

A-grupp:

Pariisi SG - Club Brügge 4:1 (2., 7. Mbappe, 38., 76. Messi – 68. Rits)

Leipzig RB - Manchester City 2:1 (24. Szoboszlai, 71. Silva – 77. Mahrez)

Kui juba enne viimaseid kohtumisi oli selge, et sellest nelikust läheb esimesena edasi Manchester City ja koha kaheksandikfinaali kindlustas eelmises voorus ka Pariisi Saint-Germain, siis viimaseks vooruks allahindlusi ei tehtud. Kõik meeskonnad panid väljakule tugevad koosseisud ning näidati vägevaid esitusi.

Brügge sõitis Pariisi, et heidelda Euroopa liigasse viiva kolmanda koha eest. Selleks vajati kindlasti punktilisa ning tuli ka looda, et Leipzig koduväljakul City vastu nulli peale jääks. Brügge aga lasi juba avapoolajal lüüa PSG-l kolm vastuseta väravat ning pinged olid sellega maha tõmmatud. Nõnda läks kolmandana siit Euroopa liigasse Leipzig.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B-grupp:

AC Milan - Liverpool 1:2 (29. Tomori – 36. Salah, 55. Origi)

FC Porto - Madridi Atletico 1:3 (90.+6 Oliveira – 56. Griezmann, 90. Correa, 90.+2 De Paul)

Enne viimast mänguvooru võis ainsana selles nelikus rahulikult hingata Liverpool, kes oli tunnistanud ainult võite. Võidukalt möödus nende jaoks ka reis Itaaliasse, kui kaotusseisust alistati võõrsil AC Milani meeskond. Seejuures lõppes Itaalia meeskonnale tänasega ka eurohooaeg.

Oodatult läks pööraseks neliku teine lahing Portugalis. Seal läksid vastamisi FC Porto ja Madridi Atletico. Kodumeeskonnale piisas edasipääsuks viigipunktist, ent hoopis Hispaania tippklubi suutis läbi raskuste võiduni purjetada.

Seejuures jäid mõlemad meeskonnad teise poolaja keskpaigas vähemusse ning ka treeneripingilt saadeti riietusruumi kaks abilist.

Standings provided by SofaScore LiveScore

C-grupp:

Amsterdami Ajax - Lissaboni Sporting 4:2 (8. Haller, 42. Anthony, 58. Neres, 62. Berghuis – 22. Santos, 78. Tabata)

Dortmundi Borussia - Istanbuli Besiktas 5:0 (29. Malen, 45.+2, 53. Reus, 68., 81. Haaland)

Selles alagrupis olid enne viimast vooru juba kõik kohad selged. Siiski tuli mängud ära pidada ning suured võidud teenisid Amsterdami Ajax ning Dortmundi Borussia. Saksamaa tippklubi jätkab enda tegemisi Euroopa liigas.

Istanbuli Besiktas jäi tänavu ainsana Meistrite liiga alagrupiturniiril nulli peale.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D-grupp:

Madridi Real - Milano Inter 2:0 (17. Kroos, 79. Asensio)

Donteski Šahtar - Tiraspoli Šerif 1:1 (42. Fernando – 90.+3 Nikolov)

Enne tänaseid mänge oli selles nelikus ainult selguseta, kes läheb kaheksandikfinaali esimesena. Real hoidis selles osas eelist, sest neile piisas Interi vastu viigist. Itaalia meister pidi võõrsil kindlasti võidu võtma. Mõlemal meeskonnal oli mitmeid võimalusi, ent paremini realiseeris momente kodumeeskond.

Üllatuslikult jäigi selles alagrupis võiduta Ukraina tippklubi Šahtar, kes ei suutnud koduväljakul enamat viigist Šerifiga. Seejuures poleks isegi võit nende eurohooaega päästnud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Tagasi üles