Tuuli Tomingas tundis Östersundis põrgupiinu

Postimees Sport
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Ergo Kukk

Laskesuusatamise MK-sarja 2. etapil Östersundis tegi Tuuli Tomigas hooaja parima sõidu, kuid jäi auhinnarahast napilt ilma. Üheks põhjuseks külmunud näpud, mis võistlemist segasid ja sulades põrgupiinu tekitasid.

«Sprindipäev kulges suuremate sündmusteta. Ilm oli endiselt külm, aga õnneks hakkab keha sellega juba vaikselt harjuma. Võistlus ise pigem õnnestus. Tiirud läbisin puhaste paberitega ja lõpetasin 21. positsioonil. Minu õnnetuseks jäin esimesena auhinnarahast ilma, alla 3 sekundi jäi puudu, et teenida 500 eurot,» tunnistas Tomingas Topauto blogis.

«Aga finišis ei põdenud ma mitte oma kehva suusasõidu pärast, vaid võitlesin meeletu valuga, mis kaasneb sõrmede «sulamisega». Pärast võistlust tundsin, kuidas sõrmed on totaalselt ära külmunud, aga põrgu läks lahti alles siis, kui riietusruumi jõudsin ja veri neis taas ringi käima hakkas. Kes on sõrmede «sulamist» kogenud, teab, millest räägin. Istusin kägaras trepil ja ootasin piinarikkalt värisevate kätega, millal see valu juba möödub. Ma polnud ainus, iga teine tüdruk, kes sinna ruumi sisenes, nuttis või karjus. Aga see käib asja juurde, valu kestab kümmekond minutit ja siis kõik normaliseerub,» kirjeldas laskesuusataja, mis toimus võistluse järel.

Ka teatesõidus, milles säras Susan Külm, võitles Tuuli oma jäätunud sõrmedega. «Östersund oli jälle külmaks kiskunud, aga eeldasin, et keha on juba sellega harjunud ja proovin teadet sõita tavaliste kinnastega, et käpikutega mähkimisele mitte aega raisata. Sõitsin teist vahetust ja sain teate üle 15. positsioonilt. Olgugi, et keha käima saamisega oli hommikul raskusi, polnud sõidutundel väga vigagi. Esimeses tiirus pääsesin puhtalt ja tõstsin meid 12. kohale. Aga teisel ringil sain aru, et otsus käpikuid mitte kasutada oli vale, sest sõrmi ma enam ei tundnud,» rääkis Tomingas, kes jäi taas külmunud näppudega hätta.

«Püstitiiru tulles proovisin käsi vehkides vere vähegi käima saada, aga tulutult. Kohmitsesin relvaga pikalt, juba kasseti alla saamine oli keeruline. Kuna sõrmede üle kontroll puudus, siis virutasingi alustuseks 2 padrunit mööda ja nende alla saamiseks kulus 3 varu, mille kallal pusisin ka jupp aega. Kokkuvõttes siiski tõstsin Eesti positsiooni ja andsin meie päevasangarile, Susanile vahetuse 13. kohalt üle. Susan ületas meie ootusi, lasi mõlemad tiirud eksimatult ja tõstis Eesti suisa 11. kohale! Kuni Susan maailmaga madistas, tegelesin mina oma jäätunud sõrmedega,» lisas laskesuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles