Detroit püstitas NHLis koduvõitude rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detroit Red Wingsi mängijad tänavad pärast rekordilist 21. koduvõitu oma fänne.
Detroit Red Wingsi mängijad tänavad pärast rekordilist 21. koduvõitu oma fänne. Foto: SCANPIX

Detroit Red Wings alistas NHlis läinud ööl 3:1 Dallas Starsi ja püstitas uue järjestikuste koduvõitude rekordi. Punatiivad on nüüd kodujääl löömatuks jäänud 21 mängus järjest.

Varasemat rekordit 20 järjestikuse võiduga jagasid Boston Bruins (hooajal 1929/30) ja Philadelphia Flyers (1975/76). Red Wings on 80 punktiga ka Läänekonverentsi kindel liider.

Dallase vastu tegi Detroit kiirelt edu sisse juba kümne minutiga, kui värava said kirja Henrik Zetterberg ja Brad Stuart. Viimasel kolmandikul lisas Jiri Hudler veel ühe tabamuse, enne kui Adam Burishil lubati pool minutit enne lõppu Dallase auvärav visata.

«See näis olevat täiesti võimatu saavutus, eriti praeguses liigas, kus iga meeskond võib igal õhtul võita,» kommenteeris Stuart pärast kohtumist. «Koduväljakueelis ei ole enam kaugeltki nii suur nagu kunagi. Võitsime paar mängu, kus me ilmselt võitu ei väärinud, aga leidsime võidu võtme. Samas olime paljudes kohtumistes jällegi väga kindlad.»

Hoopis õnnetumat seeriat teeb hetkel aga Chicago Blackhawks, kes sai juba üheksanda järjestikuse kaotuse, kui Nashville’is jäädi 2:3 alla kohalikule Predatorsile. Võõrsil oli see Chicagole juba üheteistkümnes järjestikune kaotus. Ryan Suteri ja Nick Spalingu väravatele suutsid vastata Bryan Bickell ja Marian Hossa, kuid Ryan Ellise värav pisut enam kui viis minutit enne lõppu osutus võidutabamuseks.

Tunamullu Stanley karika võitnud Chicago oli veel jaanuaris liiga parim meeskond, kuid nüüdseks on langetud Läänekonverentsis kuuendale kohale. Kergemaks ei lähe Chicago elu ka järgmises voorus, kus sõidetakse külla Idakonverentsi liidrile New York Rangersile.

TULEMUSED:

Boston Bruins – New York Rangers 0:3

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 1:4

Columbus Blue Jackets – St Louis Blues 2:1

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 0:4

Detroit Red Wings – Dallas Stars 3:1

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 1:2

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 3:2

Winnipeg Jets – New Jersey Islanders 1:3

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 5:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles