Olümpiavõidu retsept: omapäi väljamõeldud treeningplaanid kodusõja tingimustes

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Sportlase karjääri lõpetanud Dilšod Nazarov juhib nüüd Tadžiki kergejõustikuliitu ning töötab ka Tadžiki valitsuse noorte- ja spordiametis. Fotol istub ta oma kabinetis talle kingitud temast tehtud portree kõrval.
Sportlase karjääri lõpetanud Dilšod Nazarov juhib nüüd Tadžiki kergejõustikuliitu ning töötab ka Tadžiki valitsuse noorte- ja spordiametis. Fotol istub ta oma kabinetis talle kingitud temast tehtud portree kõrval. Foto: Jaanus Piirsalu

Tadžikk Dilšod Nazarov tegi läbi vinge teekonna sõja tingimustes treenima hakkamisest vasaraheite olümpiavõitjaks tulekuni. Ta võiks olla Suure Tahtmise eeskujuks spordis, kuid tema muinasjutulise karjääri lõpetamise tänavusel Tokyo olümpial rikkus dopingukaristus.

«Mul oli võib-olla isegi karmim tee olümpiavõitjaks kui keenialastel. Kui ma kerin mõnikord oma mälus linti tagasi, siis ma ise ka ei usu, kuidas see mul õnnestus. Ju siis kõigekõrgem aitas mind!» räägib 39-aastane Nazarov Postimehele ja näitab näpuga taeva poole.

2016. aastal tuli Nazarov Rio de Janeiros vasaraheite olümpiavõitjaks. Ta oli NSV Liidu lagunemise ajal 1991. aastal iseseisvaks saanud Tadžikistani esimene olümpiavõitja. Kuid vägilane ei olnud seejuures esimene Tadžikistanist võrsunud vasaraheite olümpiavõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles