Selgusid Eesti meistrid cheerleading’us

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Stiilinäide nädalavahetusel toiminud cheerleadingu Eesti meistrivõistlustelt.
Stiilinäide nädalavahetusel toiminud cheerleadingu Eesti meistrivõistlustelt. Foto: Herman Erik Isop

Nädalavahetusel toimusid Eesti kolmandad meistrivõistlused cheerleading’us, kus osales üle 300 sportlase Eestist ja Lätist. Kokku kvalifitseeruti Eestit rahvusvahelistel tiitlivõistlustel esindama kuues kategoorias.

Eesti Cheerleadingu Liidu juhatuse liikme ning võistluste kohtunik Monika Kollo sõnul oli sportlaste tase kõrge. «Suurimaks üllatajaks olid uued spordialaga liitunud tiimid, kes näitasid professionaalset ettevalmistust ja reeglite tundmist. Tööd tuleb veel teha tehnika, liigutuste teravuse ja tugevusega, mis on cheerleading’u, kui visuaalselt atraktiivse spordiala, baas,» märkis Kollo.

Kollo sõnul osales võistlustel tänavu 328 sportlast, mis on üle kahe korra enam, kui esimestel võistlustel paari aasta eest. «See näitab, et cheerleading kui võistlussport on leidnud Eesti spordimaastikul oma koha ja järjest enamatele noortele meeldib end sel väljakutsete-rohkel alal proovile panna,» lisas Kollo.

Meistrivõistlused toimusid cheerleading'u kahel suunal: akrobaatiline cheerleading ja tantsuline performance cheer. Kokku võisteldi 20 erinevas kategoorias lähtuvalt stiilist, grupi suurusest ja tasemest.

Performance cheer'i suunal võisteldi nii duode kui tiimidena. Freestyle pom 'i kategooria väikeste tiimide esikoht läks Saaremaa Tantsutüdrukutele, suurema ehk senior'i tiimi esikoht TalTech Cheerleaders järelkasvutiimile. Cheer hip hop'i parimad olid TalTech Cheerleadersi tiimid ja cheer jazz'i kategoorias võidutses Rapla Tantsustuudio.

Cheerleading'u võistlussuunal oli lisaks tiimidele võimalik võistelda grupitõstete ja partnertõstete kategoorias. Tiimide arvestuses läks level 2 taseme esikoht Audentes Cheer tiimile. Võistluste kõrgeimal, level 5 tasemel võidutsesid TalTech Cheerleadersi all girl tiim ja coed tiim (st nii mehed kui naised), kellel on võimalus sõita Eestit esindama ka järgmistele maailmameistrivõistlustele.

Kokku kvalifitseeruti Eestit rahvusvahelistel tiitlivõistlustel esindama kuues kategoorias: senior tiimid cheer jazz, cheer hip hop ja freestyle pom, senior duod cheer hip hop ja freestyle pom, level 5 tiimid all girl ja coed.

Kõikide etteastetega on võimalik tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles