Ootamatu lumesadu lükkas Meistrite liiga kohtumise edasi: see võib-olla kõige hullem asi, mis saab jalgpallis juhtuda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Selline vaatepilt avanes eile Atalanta kodustaadionil.
Selline vaatepilt avanes eile Atalanta kodustaadionil. Foto: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de

Kolmapäeva õhtul pidanuks Bergamos minema omavahel vastamisi sealne Atalanta ja Villarreal, et selgitada, kumb neist lipsab F-alagrupist teisena edasi kaheksandikfinaali. Ent vutilahingu asemel said pallurid pidada ainult lumesõda. 

Kui veel tööpäeva lõppedes oli Bergamos Itaalia mõistes tavapärane (loe: lumevaba) õhtupoolik, siis mõned tunnid enne kohtumise algust avanesid seal ikkagi taevaluugid. 

Veel tund enne kohtumise algust olid meeskonnad valmis väljakule marssima – sellele viitasid ka väljastatud algkoosseisud –, kuid vahetult enne avavilet andis mängu delegaat teada, et kohtumise algus on tiheda lumesaju tõttu 20 minutit edasi lükatud. 

Pärast lühikest ooteaega leiti lõpuks, et ilmaolud on jalgpalli mängimiseks nõnda ebasoodsad, et kohtumine lükatakse edasi. Mängu uueks algusajaks on määratud neljapäev kell 20.00.

Eesti vutisõprade jaoks oli televiisorist nähtu mõistetavalt tuttav(am) vaatepilt, sest alles nädalavahetusel madistasid FC Flora ja  FCI Levadia omavahel lumises Tallinnas ning otsustasid muuhulgas ka Eesti meistritiitli saatuse. 

Üks kuldmedali kaela saanutest, kaitsja Markus Jürgenson kommenteeris ka eilset Atalanta–Villarreali kohtumist ning Itaalias valitsenud tingimuste kohta lausus ta järgnevalt: «Meil siin Eestis tuleb tavaliselt miinus kümnega ikkagi kohevat lund, aga see, mis Bergamos maha tuleb, on lörtsilaadne. See on võib-olla kõige hullem asi, mis saab jalgpallis juhtuda, kui tornaadod ja asjad välja jätame. Jalad on rasked, pall on raske, putsad on rasked ja pall ei liigu – see on ebamugav. Koduses [Premium] liigas ei oleks mingit küsimustki – mäng oleks alanud ajakava järgi,» vahendas Soccernet.ee Lecadia mehe sõnu.

Kuna Manchester United ja Berni Young Boys tegid eile F-alagrupis 1:1 viigi, otsustabki Atalanta ja Villarreali kohtumine, kumb neist lipsab alagrupist edasi kaheksandikfinaali ning kes peab leppima sel aastal Euroopa liiga play-off'iga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles