Meistrite liigas Barcelonaga ukse taha jäänud Xavi: see on kurb reaalsus

Toimetas Karl Juhkami
Copy
FC Barcelona peatreener Xavi aru andmas.
FC Barcelona peatreener Xavi aru andmas. Foto: Christof Stache / AFP / Scanpix

Vahemikus 2006–2015 neljal korral Meistrite liigas triumfeerinud FC Barcelona peab tänavu esmakordselt pärast 2000. aastat vaatama tugevaima eurosarja play-off-faasi televiisori vahendusel.

Viimase alagrupimängu eel eksisteeris Kataloonia suurklubil veel vähemalt teoreetiline võimalus kaheksandikfinaali lipsamiseks, kuid selleks tuli võõral väljakul alistadas Müncheni Bayern. 

Kui juba varem edasipääsu kindlustanud sakslased tulnuks kohtumisele teise ešeloniga, olnuks see ehk võimalik, kuid põhimeestega peale läinud Bayern ei andnud Barcelonale võimaluski, seljatades nad 3:0.

Novembri alguses Barcelona peatreeneriks saanud Xavi nentis mängujärgsel pressikonverentsil, et praegu ongi asjade seis nende jaoks selline. «Kurb reaalsus on see, et me ei suuda võistelda selliste tiimidega nagu Bayern,» sõnas endine poolkaitsja.

«Nad on kõrgema tasemega. Nad olid meist paremad igas aspektis. Euroopa liiga on reaalsus ning nüüd peame minema ja võitma selle. See on Barcelona eesmärk – võita iga mäng ning võita iga tiitel,» suunas juhendaja pilgu tulevikku.

Peatreeneriga sama meelt oli ka äärekaitsja Ronald Araujo. «See [3:0] on kurjakuulutav seis ning neil oli võimalus lüüa rohkemgi. Alustasime hästi, kuid nad tekitasid paar võimalust ja lõid ka värava. Nende avavärav oli tugev löök meie enesekindlusele,» vahendas Movistar uruguaylase lauseid. 

Siiski ei leidnud Araujo, et Barcelona edasipääs jäänuks kolmapäeva. «Me ei pääsenud edasi eelnevates kohtumistest tehtud vigade tõttu. Peame edasi töötama ja lootma, et tulevik on helgem,» jätkas tagalamees ning nõustus Xaviga, et nüüd tuleb neil minna ja võita Euroopa liiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles