Vips loodab hooaja lõpetada positiivsel noodil

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

F2-sarja, kus kihutab ka meie vormelitalent Jüri Vips, grande finale toimub sel nädalavahetusel Abu Dhabis paikneval Yas Marina ringrajal.

Kuna kolme sõiduvõidu, kiiremate ringide ja kvalifikatsiooni võidu korral on maksimaalselt laual veel 65 punkti, on matemaatiliselt sarja tiitliheitlus veel lahtine. Reaalsuses liigituks see aga kaheksanda ilmaime alla, kui teisel kohal oleval Robert Švartsmanil õnnestuks temast 51,5 punkti kaugusel olevat Oscar Piastrit püüda.

Jüri Vipsil on enne hooaja lõppvaatust koos 116 punkti, millega ta hoiab MM-sarja kokkuvõttes kuuendat kohta. Kuna paremusjärjestuses ettepoole tõusmine pakub aga alati rõõmu, loodab ka meie mees hooaja kõrgemal positsioonil lõpetada. 

«Ootan väga hooajale positiivne lõppakord anda,» lausus 21-aastane eestlane Red Bulli pressiteenistusele. «Enamik sõitjaid on varemgi Abu Dhabis käinud, kuid nad on siinset rada muutnud, seega siin sõitmine saab olema väga huvitav. See on kõikide jaoks uudne ning see on aasta lõpu huvitav väljakutse.»

Kuigi midagi enam otseselt kaalul pole, on Vipsil ja tema MM-sarja kokkuvõttes kaheksandal kohal paikneval tiimikaaslasel Liam Lawsonil hooaja viimaseks etapiks käes konkreetne ülesanne.

«Teame, et meil on vaja oma kiire ringi tempot parandada, seega see on see, mille kallal siin töötame,» lausus eestlane, keda dubleeris ka uusmeremaalane Lawson. «Oleme kursis, et meil on vaja oma kvalifikatsiooniaegu parandada – see on meie peamine eesmärk. Meie võistlustempo on olnud viimasel ajal piisavalt hea, kuid peame parandama enda kvalifikatsioone, et ka sõite eesotsast alustada.»

F2-sarja seis

1. Oscar Piastri 213,5

2. Robert Švartsman 162

3. Guanyu Zhou 149

4. Dan Ticktum 139,5

5. Theo Purchaire 124

6. Jüri Vips 116

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles