Koroonas olnud kaitsepookimata jalgpallistaari kopsud said kahjustada

Postimees Sport
Copy
Jalgpallur Joshua Kimmich.
Jalgpallur Joshua Kimmich. Foto: imago images/Sven Simon/Scanpix

Saksamaa üks paremaid jalgpallureid, klubitasandil Müncheni Bayernit esindav Joshua Kimmich jääb aasta lõpuni palliplatsilt eemale, sest koroonaviiruse põdemine kahjustas veidi tema kopse.

«Olen rõõmus, et minu eneseisolatsioon on lõppenud. Mul läheb väga hästi, kuid ei saa veel kopsude tõttu täismahus treenida. Taastun veel ega suuda ära oodata, mil naasen jaanuaris palliplatsile,» vahendas mehe sõnu Bayerni koduleht.

26-aastane Kimmich, kes suudab tegutseda erinevatel positsioonidel, kuid on enamasti mänginud keskväljal või paremkaitses, ei ole viimaste andmete kohaselt koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Samas on mees korduvalt kinnitanud, et pole otseselt vaktsiini vastu.

Fakt, et Kimmich pole kaitsepoogitud, on Saksamaal tekitanud parasjagu furoori. Sõna võttis ka tänaseks endine Saksamaa kantsler Angela Merkel: «On olemas väga head faktipõhised argumendid, et tema küsimustele ja kahtlustele vastata.»

Kimmich on Saksamaad esindanud 64 korda ja löönud kolm väravat. Bayerni eest on maailma üheks paremaks keskväljameheks peetav äss käinud väljakul üle 200 korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles