Tänaku endine konkurent on lähedal MM-sarja naasmisele

Christopher Krutto
Copy
Hayden Paddon.
Hayden Paddon. Foto: Reporter Images/Scanpix

Uus-Meremaa ralliäss Hayden Paddon on mõned aastad WRC-sarjast eemal olnud, kuid soovib nüüd sinna naasta ja sihtida kohe ka MM-tiitlit.

34-aastane Paddon tunnistas Dirtfishile antud intervjuus, et töötab praegu kaheaastase lepingu kallal, et võistelda MM-sarjas Hyundai i20 N Rally2ga.

«Rally2 on minu jaoks kõige realistlikum valik. Muidugi tahaks ma olla Rally1-autos, aga pean WRCsse tagasi saama ja seetõttu teeme järgmise aasta nimel tööd,» seletas Paddon, kes teeb koostööd Hyundai Uus-Meremaa haruga, et rahastust garanteerida.

Kusjuures viimase kahe aasta jooksul on Paddon proovinud neljal korral WRC-sarja naasta, kuid erinevatel põhjustel on need kõik luhta läinud. Koduralliks Uus-Meremaal loodab Paddon saada Rally1-autosse.

«Ma tunnen neid teid nagu oma viit sõrme ja usun, et suudaksin teha hea tulemuse. Ma tunnen, et olen heas vormis ja tean, et sõidan hästi. Olen palju teinud tööd [Hyundai] Kona EVga ja see annab mulle aimdust, kuidas sõita elektrilise või hübriidautoga,» tunnistas Paddon.

Viimati sõitis Paddon MM-sarjas 2019. aasta Suurbritannia rallil, kuid WRC-autoga oli viimati stardis 2018. aasta Austraalia rallil, kus tuli teiseks. Tema karjääri parimaks tulemuseks on seni 2016. aastal võetud rallivõit Argentinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles