BLOGI ⟩ Karistada saanud Jüri Vips sai F2 hooaja viimasel võistlusel kaheksanda koha

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Vormel 2 hooajale tõmmati joon alla Abu Dhabis ning Jüri Vipsi (Hitech GP) jaoks kulmineerus viimane etapp põhisõidu kaheksanda kohaga. Laupäeval toimunud esimeses sprindis sai Vips 12. koha, kuid teise sprindi oli ta sunnitud katkestama. Postimees vahendas blogis kõiki olulisi sündmusi.

Põhisõit

33-ringilist põhisõitu 15. kohalt alustanud Jüri Vips kerkis stardiga 11. kohale, kuid Christian Lundgaardist möödudes põhjustas eestlane konkurendi pirueti ning sai kohtunikelt viiesekundilise karistuse.

Alles võistluse lõpus rehve vahetama läinud Vips oli vahepeal tõusnud neljandaks, kuid kohustusliku boksipeatuse järel, kus ta kandis ära ka karistuse, langes ta 15. kohale.

Viimasel üheksal ringil näitas Vips aga värsketel rehvidel suurepärast kiirust ning suutis oma kohta pidevalt parandada. Lõpuks tõusis ta tänu heale sõidule ja tiimikaaslase Liam Lawsoni katkestamise tõttu kaheksandale kohale.

Viimase võistluse võitis ühtlasi ka meistritiitli saanud Oscar Piastri (Prema), tema kõrval pääsesid poodiumile UNI-Virtuosi sõitjad Guanty Zhou ja Felipe Drugovich.

Põhisõidu tulemused:

Foto: Ekraanipilt

F2 sarja punktitabel

1. Oscar Piastri (Prema) 252,5 punkti

2. Robert Švartsman (Prema) 192

3. Gunayu Zhou (UNI-Virtuosi) 183

4. Dan Ticktum (Carlin) 159,5

5. Théo Pourchaire (ART GP) 140

6. Jüri Vips (Hitech GP) 120

7. Jehan Daruvala (Carlin) 113

8. Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) 105

9. Liam Lawson (Hitech GP) 105

10. Ralph Boschung (Campos) 59,5

Teine sprint

12. kohalt alustanud Jüri Vips sai võrdlemisi hea stardi ning kerkis esikümnesse. Seitsmendal ringil toimus aga intsident, kus Vips põrkas kokku värske F2 meistri Oscar Piastriga.

Austraalane oli just eestlasest möödunud ning järgmises kurvis sattusid kolmekesi kõrvuti Roy Nissany, Vips ja Piastri. Nissany kõksas küljelt Piastrit, kes omakorda sõitis otsa Vipsile. Kokkupõrke põhjustanud Nissany jätkas sõitu, Vips ja Piastri katkestasid.

Vips andis raadiosides teada, mida ta Nissany käitumisest arvas. «Tal ei tohiks olla sõitjalitsentsi. See on väga ohtlik!» ütles Vips ja vihjas ilmselt Nissanyle, kes avarii põhjustas. Vips ja Piastri ajasid rajapervel juba omavahel juttu ja tundusid omavahel sõbralikud.

Teise sprindi tulemused:

Foto: Ekraanipilt

Esimene sprint

Jüri Vips alustas võistlust 15. kohalt ning langes avaringiga kaks kohta. Järgmistel ringidel suutis ta küll ennast koguda ning tõusta 12. positsioonile, kuid sealt kõrgemale tõusmiseks enam aega ja kiirust ei jagunud.

Võistluse võitis Vipsi lähim jälitada punktitabelis Jehan Daruvala (Carlin), kes vähendas vahet eestlaseda viiele punktile. Teine oli Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) ja kolmandaks tuli Oscar Piastri (Prema), kes kindlustas sellega F2 meistritiitli.

Esimese sprindi tulemused:

Foto: Ekraanipilt

Kvalifikatsioon

Vips ei olnud kvalifikatsioonis kõige paremas hoos, kuid võimalus esikümnesse pääseda oli tal olemas. Viimasel kiirel ringil sõitis ta välja aja 1.35,678, mis andnuks kümnenda koha, kuid mõni hetk pärast finišijoone ületamist see protokollist kadus. Ilmselt sõitis eestlane mõnes kurvis väljaspool rajapiire ning kohtunikel ei jäänud see märkamata. Nii jäi parimaks ajaks 1.36,282, mis tähendas 15. tulemust. Kümnes tulemus oleks aga tähendanud ümberpööratud stardirivis laupäevases esimeses sprindis parimat stardikohta.

Viienda kvalifikatsiooni võitis järjest tiitlivõidu suunas liikuv Oscar Piastri (Prema). Tema kõrvalt alustab pühapäevast põhisõitu sarja uustulnuk ja tänavu F3 sarjas sõitnud Jack Doohan (MP Motorsport). Kolmanda koha sai sarja kolmas mees Gunayu Zxou (UNI-Virtuosi) ja neljanda venelanae Robert Švartsman (Prema).

Kvalifikatsiooni tulemused:

Foto: Ekraanipilt

Treening

Yas Islandil toimunud ainsal treeningul näitas parimat minekut tiitlivõidu suunas liikuv Oscar Piastri (Prema). Austraalase parim ringiaeg oli 1.36,800, vaid 0,021 sekundit jäi talle alla Jack Doohan (MP Motorsport). Kolmas oli taanlane Christian Lundgaard (ART GP), Piastrist jäi ta maha vaid 0,032 sekundiga. Vips oli kuues (1.37,339), tiimikaaslane Liam Lawson alles 14. (1.37,915).

Vormel 2 Abu Dhabi ajakava ja tulemused

Reede

Treening: Jüri Vips 6. koht

Kvalifikatsioon: Vips 15. koht

Laupäev

1. sprint: Vips 12. koht

2. sprint 16.45

Pühapäev

Põhisõit 11.00

Vormel 2 punktitabel enne etappi

1. Oscar Piastri 213,5 punkti

2. Robert Švartsman 162

3. Gunayu Zhou 149

4. Dan Ticktum 139,5

5. Théo Pourchaire 124

6. Jüri Vips 116

7. Jehan Daruvala 96

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles