Bö ebaõnnestunud võistlusest: tundus, nagu poleks aastaid trenni teinud

Postimees Sport
Copy
Tarjei Bö.
Tarjei Bö. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Tavapäraselt hõivavad Norra laskesuusatajad MK-etapil esikümnes mitu positsiooni, kuid Austrias Hochfilzenis toimunud meeste 10 km sprindis oli nii kõrgel vaid Tarjei Bö. Viiendaks tulnud Bö tunnistas, et tundus, nagu poleks ta aastaid trenni teinud.

Tegelikult oli vendadest Bödest vanem Tarjei ainus norralane 15 parema seas. Ekspertide arvates oli koondise jaoks tegemist hävitava tulemusega. «Neil on vaja suusvormi kallal veel vaeva näha. Ma ei kasutaks sõna kriis, kuid suusakiirus oli šokeeriv,» ütles Norra rahvusringhäälingu (NRK) laskesuusatamise ekspertkommentaator Ola Lunde.

Tarjei Bö, kes käis ühel trahviringil ning kaotas võitnud sakslasele Johannes Kühnile 23 sekundit, ei jäänud oma suusavormiga rahule. «Eksisin viimasel lasul, sellega luhtus võiduvõimalus. Lasketiirus oli mul täna hea päev, aga rajal oli raske. Tundus, nagu poleks aastaid trenni teinud. See oli üliraske,» ütles Bö NRK-le.

Kokku oli stardis kuus norralast, Vetle Sjaastad Christiansen (1+0) oli 16., Sturla Holm Lägreid (0+2) 20., Johannes Thingnes Bö (2+1) 29., Sivert Guttorm Bakken (1+1) 36. ja Filip Fjeld Andersen (2+0) 37. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles