Carlsen võitis viienda MM-tiitli, vastane raputas tuhka pähe

Postimees Sport
Copy
Jan Nepomnjaštš (vasakul) ja Magnus Carlsen.
Jan Nepomnjaštš (vasakul) ja Magnus Carlsen. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Male maailmameistrivõistluste tiitlimatšis teenis tiitlikaitsja Magnus Carlsen 11. matšis võidu ja võitis viienda MM-tiitli.

Carlsen võitis lõpuks Venemaa suurmeister Jan Nepomnjaštši 7,5:3,5. Norralane kindlustas endale tiitli varakult, sest järelejäänud kolme mänguga pole venelasel võimalik enam seisu viigistada.

«Olen sellega nüüd juba mõned korrad hakkama saanud, kuid see on jätkuvalt naljakas. Tunnen kergendust, et sellega hakkama sain ja on hea meel, et see läks natuke hõlpsamalt, kui eelmistel kordadel,» rääkis Carlsen pärast tiitli kaitsmist Norra rahvusringhäälingule (NRK).

Nepomnjaštš raputas endale tuhka pähe ja tunnistas, et tegi tiitlimatšides suuri apsakaid. «See oli väga pingeline, ma sain vähem võimalusi, kui ma lootsin. Vaatasin mööda lihtsatest asjadest, mida ma kiirmales ei teeks. Pean selgeks tegema, mis juhtus ja ennast arendama,» ütles Nepomnjaštš.

Norrakas tõusis maailmameistriks 2013. aastal, kui oli parem hindust Viswanathan Anandist. Järgneval aastal kaitses ta taas Anandi vastu tiitlit. 2016. aastal alistas ta venelase Sergei Karjakini ja 2018. aastal ameeriklase Fabiano Caruana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles