Vaktsiinivastane olümpiavõitja on koroona tõttu kunstlikus koomas (8)

Postimees Sport
Copy
Riistvõimlemine. Foto on illustratiivne.
Riistvõimlemine. Foto on illustratiivne. Foto: Kim Price/Cal Sport Media/Scanpix

2000. aasta Sydney olümpiamängudel riistvõimlemises kulla võitnud ungarlane Szilveszter Csollány on koroona tõttu kunstlikus koomas. 51-aastane spordilegend oli meedia andmetel vaktsineerimata ning tema haigestumine on Ungaris leidnud laia kõlapinda.

Novembri lõpus koroona tõttu haiglasse sattunud Csollány tervis halvenes päevadega. Peagi viidi ta väiksemast haiglast Budapesti, kus ta vajas intensiivravi ning kopsude ventileerimist.

Csollány on sotsiaalmeedia postitustes väljendanud koroonaskepsist ning polnud vaktsineeritud. Ungari arst Novak Hunor kirjutas avalikult, et kui palju on rahva ees veel näidishaigestumisi. «Kui mitu korda peab selline asi veel korduma? Paljud peavad koroonat omal nahal põdema, et saada aru, et see pole väljamõeldis. Palju peresid peab veel leinama, palju lapsi peab jääva orvuks?» küsis Hunor.

Septembris postitas Csollány Instagrami pildi Vaktsiini nime kandvast viinast ning kuulutas, et on end vaktsineerinud. «Vähemalt ei pea nüüd mitu nädalat kordussüsti ootama,» naljatles ta.

Lisaks olümpiavõidule on mehel auhinnakapis ette näidata 1996. aasta olümpia hõbemedal, lisaks 2002. aasta MM-kuld, lisaks viis hõbedast autasu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles