Uus ralliauto päästis Thierry Neuville'i elu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thirry Neuville'i auto maandus jões.
Thirry Neuville'i auto maandus jões. Foto: Twitter/Ekraanitõmmis

Hyundai rallimeeskonnas kihutav Thierry Neuville andis mõista, et uus Rally1-masin päästis nii tema kui ka kaardilugeja Martijn Wydaeghe elu.

Mäletatavasti lõppes Hyundai meeskonna testipäev Prantsusmaal möödunud nädalal hirmsa avariiga. Neuville kihutas teelt välja ja kukkus kärestikku. Nüüd andis ta Belgia ringhäälingule RTBF mõista, kui raske tegelikult õnnetus oli.

«Väljasõit oli ikka suur. Sõitsime kurvi otseks ja seekord ei vedanud, kuna pärast pööret ootas meid 30 meetri sügevune kuristik. Langemine oli väga suur,» vaatas Neuville tagasi pöörasele avariile ning kiitis seejärel uue ralliauto turvalisust.

«Uus auto päästis meid ja turvaraam tegi oma tööd. Tänu sellele pääsesime sisuliselt vigastusteta. Ma arvan, et praegused autod on turvalisemad kui eales varem. Turvalisuse osas oleme selgelt sammu edasi astunud ning see on ainult positiivne.»

Täiesti vigastusteta siiski mehed ei pääsenud. Wydaeghe murdis rangluu ning peab mõnda aega autost eemal olema. Belgia ralliäss siiski kinnitas, et algavat hooaeg see ei sega, kuna taastumine peaks kestma jaanuari keskpaigani.

Kuigi mitmed rallimehed on hädas olnud uute ralliautodega, siis Neuville rahustas fänne. Need on küll raskemad ja kohmakamad hetkel, ent pole ka päris valmis. «Oleme alles neid arendamas. Piire kombates tulevad ette mitmed üllatused, aga see on osa arendusest. Tahame sõita piiril ja muuta auto nõnda konkurentsivõimelisemaks,» lõpetas Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles