VIDEO Pettunud Kristjan Ilves: kõik asjad kokku läksid veidi valesti

Copy

Kristjan Ilves oli pärast Otepääl toimuva MK-etapi avavõistlust pettunud.

«Ei ole midagi öelda. Ebaõnnestusin ja ma ei saanud täpselt aru. Midagi käis kohe pärast otsa viltu. Kõik asjad kokku läksid veidi valesti,» kommenteeris Ilves enda sooritust.

Eestlane oli üks vähestest, kes pidi hüppama taganttuulega, ent selle taha Ilves pugema ei hakka. Ta teadis, et Otepääl võib midagi sellist juhtuda. «Ei ole midagi teha. Siin võib kõike juhtuda,» jätkas Ilves.

Tegelikult ei olnud Ilves hüppemäel kehvas vormis. Tema proovihüpe maandus 88 meetri kaugusele ning sellega tõusnuks ta põhivõistlusel kõrgesse mängu. Sportlane ise tundis samuti, et tegu oli korraliku etteastega.

«Natuke ehk jäin tõukega hiljaks ja põhivõistlusel proovisin natuke varem suruda. Eks ma pean vaatama tehnikat, äkki läks midagi nihu. Ma n-ö kangutama ei läinud,» tõdes Ilves, kes proovib homme end paremast küljest näidata.

Ilves: homme tuleb teha korrektuurid

Hiljem kirjutava meediaga rääkides ütles Ilves, et tema võistlushüpe poleks tohtinud nii lühikeseks jääda. «Ma ei oskagi midagi öelda. Ma ei teinud nii halba hüpet. Natukene läks midagi pärast otsa nihu. Nii lühikeselt poleks tohtinud ikkagi hüpata,» lausus ta.

Küsimusele, kas hüpet võis mõjutada juba jalgades olnud 10 km suusasõit, vastas ta: «Ma ei usu, et väga palju mõjutas. Võib-olla veidi. Pigem ei suutnud päris täpselt mäele pihta saada.»

Samuti ei kippunud Ilves nõustuma väitega, et ehk läks hüpe närvide nahka. Oli ta ju suusasõidu järel potentsiaalselt poodiumikonkurentsis. «Ei usu, et närv tuli sisse. Pigem ei suutnud lihtsalt enne äratõuget end piisavalt kontrollida,» lausus Ilves, kes lubas homseks teha korrektuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles