Peatreenerile kingituse teinud Serviti edenes poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting. Foto: Tairo Lutter

Eesti karikavõistlustel käsipallis peetakse laupäeval meeste poolfinaalid. Esimeses mängus oli Põlva Serviti peatreener Kalmer Mustingu sünnipäeval tulemusega 28:25 (17:14) üle karikakaitsja HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist. Õhtuses poolfinaalis kohtuvad HC Tallinn ja Viljandi HC.

Eesti käsipalli mõistes klassikaline vastasseis algas vägagi resultatiivselt, mõlemad meeskonnad ründasid tempokalt. Carl-Eric Uibo viis osava läbimurde tulemusena Serviti kuuendal minutil 4:2 juhtima. Kehra proovis kaitses põlvalasi üllatada, surudes vastaste vasakut rünnakupoolt joonelt kaugemale.

Kodumeeskonnal olid heas viskehoos David Mamporia ja Danil Gumjanov, viimase täpsest viskest jõuti 15. minutil 8:8 viigini, ent juhtima ei saadud kuidagi. Kaheksa minutit visati väravaid kordamööda, kuid pärast Mamporia 12:12 viigiväravat olukord muutus. Kehra muutus kaitses passiivseks, Serviti aga aktiviseerus.

Külalistel tabasid järjest Henri Hiiend, Anatoli Tšezlov ja Sander Sarapuu ning Serviti sai 15:12 ette. Vaheajapausile mindi seisul 17:14. Põlvalased tõid väravasuule Jürgen Lepassoni, kes hiilgas mitme tõrjega. Kehrat suutsid mängus hoida Mamporia pommvisked, aga Henri Sillaste viis Serviti 39. minutil 21:17 juhtima.

Alla anda võõrustajad ei kavatsenud, kaitse saadi jälle pidama ning Gumjanovi ja Mamporia tabamuste toel vähendati vahe 47. minutil minimaalseks – 23:22. Rekordilised 13 korda karika võitnud meeskonnal oli vastus olemas – kogenud Tšezlov viskas kaks väravat järjest ja edu oli jälle turvalisem.

Mõlemad meeskonnad tegid taktikalisi käike, asendasid väravavahi lisamängijaga, kuid lõpptulemust see ei muutnud. Serviti alistas Kehra 28:25 ja suunas karikakaitsja pronksimängule. Sillaste viskas võitjate kasuks kaheksa, Tšezlov seitse ja Uibo neli väravat. Kehra toetus kahele mehele – Mamporia tabas kümme ja Gumjanov kaheksa korda.

«Väga raskelt tuli, aga täpselt seda oligi oodata. Karikamäng on hoopis midagi muud, kui tavaline kohtumine liigas. Kehra mängis tõesti hästi, tegi pikki ja väljapeetud rünnakuid ning üllatas meid avapoolajal kaitseski. Nad pommitasid kaugelt täpselt ning said sellest kindlust ja emotsiooni,» tunnustas Serviti peatreener Kalmer Musting vastast.

«Meie kõrbesime esimesel pooltunnil kaitses, aga saime selle teisel poolajal paremini pidama. Rünnak toimis suhteliselt hästi ja tabasime korraliku protsendiga. Igal juhul on hea meel finaali edeneda ja pühapäeval ootab juba uus lahing, kes iganes siis vastu ka tuleb,» sõnas 57. sünnipäeva tähistav Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles