Katkestama sunnitud Vips avarii põhjustanud konkurendist: tal ei tohiks sõitjalitsentsi olla

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dppi/diederik Van Der Laan/Scanpix

Eesti vormelipiloodile Jüri Vipsile on Abu Dhabi GP möödunud väga keeruliselt. Kui esimene sprint lõppes eestlasele 12. kohaga, siis teine sõit koguni katkestamisega. Selles polnud eestlane ise aga süüdi ning sellest andis ta mõista ka meeskonnale.

12. kohalt alustanud Jüri Vips sai võrdlemisi hea stardi ning kerkis esikümnesse. Seitsmendal ringil toimus aga intsident, kus Vips põrkas kokku värske F2 meistri Oscar Piastriga.

Austraalane oli just eestlasest möödunud ning järgmises kurvis sattusid kolmekesi kõrvuti Roy Nissany, Vips ja Piastri. Viimased kaks olid kurvi valmis kõrvuti sisenema, ent Nissany tuli ilmselgelt liiga kiire hooga kolmandana olukorda.

Kokkupõrke põhjustanud Nissany jätkas sõitu, Vips ja Piastri katkestasid. Vips andis raadiosides teada, mida ta Nissany käitumisest arvas. «Tal ei tohiks olla sõitjalitsentsi. See on väga ohtlik!» ütles Vips.

Katkestanud Vips ja Piastri ajasid rajapervel juba omavahel juttu ja tundusid omavahel sõbralikud. Eestlane küsis käeliigutustega värskelt maailmameistrilt, kas viimasel on kõik ikka korras.

F2 hooaeg lõppeb homse põhisõiduga. Kell 11 algavale võistlusele stardib Vips 15. stardikohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles