Vinge öö USAs: Kriisa purustas punkti- ja lauapallide rekordi, üliefektiivne Tass viskas üle 20 silma

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kerr Kriisa oli platsil väga aktiivne.
Kerr Kriisa oli platsil väga aktiivne. Foto: Ron Johnson/USA Today Sports/Scanpix

USA üliõpilaskorvpalliliigas vedasid Kerr Kriisa (Arizona Wildcats) ja Matthias Tass (Saint Mary's Gaels) oma koduklubid järjekordse võiduni.

Eriti tulise partii pidas Wildcats. Pärast 38:42 kaotatud avapoolaega suudeti võõrsil, 15 000 hääleka pealtvaataja ees, alistada väga tugev Illinois Fighting Illini 83:79. 

Meie mees tõusis võidumängus väga olulisse rolli. Esimesel poolajal oli Kriisa hädas visketabavusega, korvirõnga läbis kuuest sooritusest vaid üks. Ent siis hakkas juhtuma.

20-aastane mängujuht haaras liidriohjad. Teise poolajaga põrutas Kriisa 17 silma ehk kokku 19, mis tähistab tema isiklikku tippmarki. Lisaks jagas ta ligi 38 minutiga 5 resultatiivset söötu ning noppis 8 lauapalli, mis on samuti rekord. 

Wildcats on võitnud kõik seni peetud üheksa mängu. 

Gaels sai UC Santa Barbara Gauchosest kodusaalis jagu kindlalt 80:59.

Tavapäraselt algviisikusse kuulunud Tass pidi platsil müttama vaid 23 minutit, ent kasutas seda aega väga efektiivselt. Ta tabas väljakult viskeid 11st 10, lisaks vabaviskeid 2/2, mis andsid kokku üleplatsimehena 22 silma. Lisaks noppis tsenter 4 lauapalli, jagas 2 resultatiivset söötu ja blokeeris 2 vastaste pealeviset. 

Teine eestlane, Leemet Böckler sai võidumängus võimaluse 6 minutiks. Ta viskas 5 punkti, korjas lauapalli ja jagas tulemusliku söödu. 

Gaels on 11 mängust võitnud 9. 

Hooaja teise võidu teenis Kasper Suuroru koduklubi St. Francis Brooklyn Terrier, võõral väljakul alistati 75:61 Delaware State Hornets. Eestlasest mängujuht platsile ei pääsenud.

Markus Ilver ja Wisconsin Badgers jäid 55:73 alla Ohio State Buckeyes'ile. Meie mees 2 minutiga kätt valgeks ei saanud. 

Badgersi saldo on 8 võitu ja 2 kaotust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles