Lehis saatis olümpiavõitja, mitmekordse maailma- ja Euroopa meistri erru kaotusega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Suvisel Tokyo olümpial jäi Katrina Lehis (paremal) poolfinaalis Ana Maria Popescule alla. Eestlanna võitis lõpuks pronksi, Popescu hõbeda.
Suvisel Tokyo olümpial jäi Katrina Lehis (paremal) poolfinaalis Ana Maria Popescule alla. Eestlanna võitis lõpuks pronksi, Popescu hõbeda. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Eesti vehklemise karikavõistluste finaalis jäi individuaalse olümpiapronksi teeninud Katrina Lehis alla kogenud Irina Embrichile, ent pidas seda üsna loogiliseks tulemuseks. 

Tokyo mängude kuldsest nelikust olidki võistlustules vaid kaks eelnimetatut, kes ka kõige kirkama autasu peale madistasid. Finaalis pani 15:13 oma paremuse maksma Embrich. 

Lehis pole praegu kõige värskem, sest ta naasis äsja Dubaist lühikesest treeninglaagrist. Muide, seal õnnestus tal rahvsuvahelise turniiri finaalis alistada Ana Maria Popescu. 37-aastase Rumeenia vehklemistähe jaoks jäi see karjääri viimaseks matšiks.

Seljataha jäi väga särava karjäär, mida eriliselt kaunistab 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude võistkondklik kuld. Lisaks noppis ta kaks MMi ning seitse EMi esikohta. MK-etappidel triumfeeris ta individuaalselt 13 korda. Erinevat karva autasusid leiab Popescu auhinnakapist veel kõvasti. 

«Arvestades seda, et mu vehklemisvorm ei ole praegu nii hea, olen ma õnnelik, et ma üldse nii kaugele jõudsin,» ütles Lehis ERRile. «Pigem olen pärast olümpiat keskendunud treeningutele, kui sellele, et olla vormis. Ira näitas juba trennis, et tal on hea tunnetus ja jaanuari lõpus on see aeg, kus ma loodan, et olen jälle vormis.»

Muide, suvistel Tokyo mängudel kaotas Lehis poolfinaalis just Popescule. Eestlanna võitis lõpuks pronksi, rumeenlanna hõbeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles