Maailmameister Verstappen: tahan Red Bulliga sõita elu lõpuni

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Max Verstappen (Red Bull) võitis F1 viimase etapi viimasel ringil MM-tiitli, kui suutis pärast turvaauto lahkumist tänu uutele rehvidele mööduda Lewis Hamiltonist (Mercedes). 24-aastane hollandlane oli esimestes intervjuudes ülevoolavalt õnnelik.

Hamilton sai parimalt stardikohalt sõitu alustanud Verstappenist mööda kohe esimeses kurvis ning juhtis võistlust kuni viimase ringini. Loetud ringid enne lõppu sõitis rajalt välja Nicholas Latifi, kelle vormel blokeeris tee ning rajale sõitis turvaauto. Verstappen läks kohe boksi rehvivahetusse, Hamilton tiimi hurjutusel mitte.

Lõpuks saigi see saatuslikuks, turvaauto tuli enne viimast ringi rajalt maha ning värsketel pehme seguga rehvidel Verstappen sai mitukümmend ringi vanade rehvidega sõitnud Hamiltonist mööda.

«See võimalus viimasel ringil oli imeline. Ma olen ikka veel krampis. Pöörane. Mul ei ole sõnu. Ma armastan Red Bulli tiimi ja tahan nendega sõita veel kümme aasta. Tahan Red Bulliga sõita elu lõpuni, kui nad seda lubavad,» ütles Verstappen esimeses intervjuus enne poodiumi tseremooniat.

Napimast napimalt oma kaheksandast MM-tiitlist ilma jäänud Lewis Hamilton õnnitles Verstappenit, kuid tunnustas ka oma meesonda. «Suured õnnesoovid Maxile ja tema tiimile. Me tegime tänavu suurepärast tööd. See oli kõige raskem hooaeg, andsime endast kõik. Me ei andnud kordagi alla, see oli kõige tähtsam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles