Verstappen kihutas vastuolulisel moel end võitjaks, Mercedes protestis, ent tulutult

Copy
Max Verstappen (vasakul) ja Lewis Hamilton peavad viimasel ringil tulist võitlust MM-tiitli nimel.
Max Verstappen (vasakul) ja Lewis Hamilton peavad viimasel ringil tulist võitlust MM-tiitli nimel. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Abu Dhabis peetud vormel 1 hooaja viimane etapp võttis viimastel ringidel uskumatu pöörde. Red Bulli piloot Max Verstappen möödus lõpuringil tiitlikaitsjast Lewis Hamiltonist ja tuli esimest korda maailmameistriks. Mercedes andis sisse kaks protesti, aga need lükati tagasi.

Esmalt rajal toimunust ja seejärel protestidest.

Hamilton ja Verstappen läksid viimasele võistlusele võrdselt 369,5 punktiga ning seega oli MM-tiitli saaja arvutamine lihtne: kes ees, see mees. Hamilton möödus parimalt stardikohalt alustanud Verstappenist kohe esimeses kurvis ning võttis juhtohjad kindlalt enda kätte. Sel hetkel veel valitseva maailmameistri vormelil olid all keskmise seguga rehvid, Verstappenil pehmed. Hamilton näitas head hoogu ning suurendas iga ringiga peamise rivaali ees vahet.

15. ringil tuli rehve vahetama Verstappen, ring hiljem Hamilton. Mõlema mehe vormelitele kruviti alla kõva seguga rehvid. Tänu liidrite boksipeatusele kerkis esimeseks Verstappeni tiimikaaslane Sergio Pérez. Ta oli selgelt Hamiltonist aeglasem ning meeskonnal oli selge plaan, et Pérez peab Hamiltoni hoogu pidurdama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles