Kristjan Ilvesel jäi poodiumikoht kandikult võtmata, kuid tulevik paistab helge

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kristjan Ilves ei tundnud end Tehvandi suusahüppemäel küll enesekindlalt, kuid suutis vähemalt ühel päeval oma tulemuse ära teha.
Kristjan Ilves ei tundnud end Tehvandi suusahüppemäel küll enesekindlalt, kuid suutis vähemalt ühel päeval oma tulemuse ära teha. Foto: Tairo Lutter

Lõpp hea, kõik hea, võttis Kristjan Ilves kahevõistluse Otepää MK-etapi kokku. Kuigi laupäeval jäi kandikul pakutud poodiumikoht võtmata, suutis ta pühapäeval teha korraliku esituse ja sai kaheksanda koha.

Keeruliste tuuleolude tõttu pöörati laupäevane võistlusformaat pea peale. Nimelt otsustasid kohtunikud pidada võistluse ühisstardina, mis tähendas, et enne toimus suusasõit ning seejärel -hüpped.

Kuna grupis sõita on kahtlemata lihtsam kui üksinda, jäid 10 km murdmaasõidu järel vahed üsna väikeseks. Ilves ületas finišijoone 16. kohal, kaotades sõidu võitjale, norralasele Jarl Magnus Riiberile vaid 9,1 sekundiga. Hüppemäele ümber teisendades tähendas see vaid 1,5 meetrit. Teisisõnu, Ilves oli kindlalt poodiumikonkurentsis. Paraku mõõdeti tema ebakindlalt ning taganttuulega sooritatud hüppel pikkuseks vaid 80,5 meetrit ning leppida tuli 17. kohaga. Võidu võttis Riiber, teine oli Espen Bjø​rnstad ning kolmas Manuel Faiß​t.

«Ei ole midagi öelda. Ebaõnnestusin,» netis Ilves võistluse järel, ent lubas pühapäeval teha vigade paranduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles