JÄRELVAADATAV ⟩ Selver alistas TalTechi ja sammus finaali

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti karikafinaalis kohtuvad sarnaselt mullusele Tartu Bigbank ja Tallinna Selver. Pealinnaklubi lunastas koha kullamatšis täna, kui oli poolfinaali korduskohtumises kindlalt 3:0 (25:17, 25:19, 25:20) TalTechi.

Peatreenerina esimest korda finaali jõudnud Andres Toobali juhendatav Selver võitis kaks esimest geimi veenvalt. Kolmandas geimis läks mäng tasavägisemaks, kuid siis lõi Selveri liider Oliver Orav võimsa serviseeria ning andis oma meeskonnale turvalisema edu ja lõpuks võideti ka kolmas geim.

Võitjate resultatiivseimad olid võrdselt 14 punktiga Orav ja Timo Lõhmus (+7 ja +10), Marx Aru panustas 11 (+4) ja Denis Losnikov 8 punkti (+5). TalTechi ridades jõudis ainsana kahekohalise punktiarvuni Matej Šmidl, kes tõi 11 punkti (-1), Rasmus Meius lisas 6 silma (-5).

Selver oli vastasest üle kõiges, blokk võideti 10 vs 1 ja servil löödi 7 ässa (neist 5 läks Orava nimele) vastase 1 vastu. Selveri vastuvõtt oli 48% ja ka rünnak 48%, TalTechi samad näitajad olid vastavalt 36% ja 42%.

Timo Lõhmus ütles mängujärgses intervjuus, et edu võti oli emotsionaalne tegutsemine. «Super kutid! Trennis ja samamoodi viimased kolm mängu, emotsioon on super ja siit ainult edasi. See, kuidas kutid suudavad väljakul olla ja me naudime seda, mida me teeme, see on lahe,» sõnas Lõhmus.

Finaalile mõeldes lisas diagonaalründaja: «Peaasi, et kutid hoiavad oma jalad maas, et sellest 3:2 võidust, mis me nende üle hiljuti saime nii-öelda ära ei tõustaks. Seal algab kõik nullist ja vaatame, kuidas keegi oma mängu käima saab ja see otsustab.»

Enne mängu:

Avakohtumise võitis Selver 3:2 (19:25, 25:20, 25:21, 17:25, 15:11). Võitjate resultatiivseim oli 19 punkti toonud Oliver Orav (efektiivsus +10, rünnak 52 protsenti), Timo Lõhmus toetas teda 18 (+5, 42 protsenti) ja Mihkel Varblane 12 punktiga (+5, 60 protsenti). TalTechi rünnakuvankrit tassis diagonaalründaja Matej Šmidl, kelle kontole kogunes lõpuks 27 punkti (+14, 58 protsenti).

Finaali pääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes – kui mõlemad võistkonnad saavad ühe võidu, siis loetakse esimesena punkte. 3:0 ja 3:1 skoorid annavad võitjale 3 punkti, 3:2 võit annab võitjale 2 ja kaotajale 1 punkti. Kui kahe mängu kokkuvõttes on ka punktide arv sama, siis selgub finaali pääseja kuldse geimiga.

Selver on viimasel ajal olnud heas hoos, viimati saadi Credit24 meistriliigas 3:2 võit liidermeeskonna Tartu Bigbanki üle. Peatreener Andres Toobali sõnul ei saa tema meeskonda avamängus saadud võidu tõttu favoriidiks pidada, sest parandamisruumi jagub.

«Vajadusel saan kasutada pea kõiki mehi, aga pean jätkuvalt koormusi jaotama, et mängijad vastu peaksid. Samas on vahetusmehed näidanud, et saan ka neile loota, see annab rohkem kindlust. Meie probleem on olnud, et me kukume teatud hetkedel ära. Kui oleme kaotusseisus, siis pole me suutnud leida head tagasitulekut uue geimi alguses. Ja eduseisus langeme kohati kergelt mugavustsooni ja üks serviseeria võib meid ära murda, nagu avamängus juhtus. Neid asju saame parandada,» sõnas juhendaja.

«Kindlasti ei ole me tänu 3:2 võidule favoriidistaatuses. Parandamisruumi on nii meil kui ka TalTechil, meie läheme korralikku mängu mängima ja eks siis ole näha, keda edu saadab.»

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu saab pärast meeskonda räsinud haiguste perioodi taas kasutada kõiki mängijaid. «Tänasest oleme täiskoosseisus, ka rannavolle MMil käinud Kaur Erik Kais on nüüd tagasi. Martti Keel ja Mihkel Tanila on samuti terved ja trennis tagasi, selles suhtes läheme kordusmängule parema fooni pealt,» sõnas juhendaja.

«Eks avamäng oli meie jaoks peegeldus trennidest, kus oli palju puudujaid. Tuleb ka mängijatest aru saada, kes polnud põhisidemängijaga saanud koos harjutada. Läksime ehk natuke peale suhtumisega, et vaatame, kuidas minema hakkab, sest mängu alguses 7:9 seisul olime vist viis korda blokki löönud ja see näitab, et me polnud veel mõtetega asja juures. Avamängus ei saa kindlasti rahule jääda servi vastuvõtuga. Motiveeritusega meil kordusmängu eel probleeme pole, kõik on väga motiveeritud, eks homme näeme, kas sellest piisab,» lisas Sirelpuu.

Esimene finalist on Tartu Bigbank, kes lülitas konkurentsist Pärnu võrkpalliklubi. Karikafinaal nii naistele kui meestele toimub 22. detsembril Tartu Ülikooli spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles