Red Bull kingib väljasõiduga Verstappeni MM-tiitlile aluse pannud Latifile eluaegse energiajookide varu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Nicholas Latifi väljasõiduhetk.
Nicholas Latifi väljasõiduhetk. Foto: Twitter @F1

Abu Dhabi GP-l viis ringi enne lõppu seina sõitnud ning seeläbi turvaauto kaudu Max Verstappeni MM-tiitlile üldse aluse pannud Williamsi sõitja Nicholas Latifi saab Red Bullilt oma avarii eest tänutäheks eluaegse energiajookide varu. 

Vähemalt nõnda lubas Red Bulli tiimipealik Christian Horner vahetult pärast ruudulipu langemist emotsioonide virvarris. 

«Latifit ootab nüüd kindlasti ees eluaegne varu Red Bulli. Me vajasime viimasel kümnel ringil võidusõidujumalatelt abi. Aitäh sulle, Nicholas Latifi, selle turvaauto eest,» vahendab Sky Sports britist šefi sõnu.

Verstappeni ja Lewis Hamiltoni tiitliheitlus leidis oma lõpplahenduse Abu Dhabi GP viimastel ringidel. Kui pikalt näis, et britt on kihutamas oma kaheksanda MM-tiitli suunas, siis viis ringi enne lõppu kutsuti Williamsi sõitja Nicholas Latifi väljasõidu pärast rajale turvaauto, mis sõitjaterivi kokku tõmbas.

Red Bull reageeris sellele kiiresti, kutsudes Verstappeni boksi. Samamoodi soovis talitada ka Hamilton, kuid Mercedes leidis, et see pole vajalik. Kahe kange vahele jäi esialgu viis ringiga mahajääjat, kuid ühel hetkel võtsid võistluste korraldajad vastu otsuse, et jalgujääjad võivad ringi tagasi võtta. Nõnda kerkiski Verstappen viimaseks ringiks, kui turvaauto rajalt naasis, Hamiltoni selja taha ning möödus värskete rehvide toel ka britist.

Pärast võistlust esitas Mercedese meeskond ka kaks protesti, kuid neid ei rahuldatud. Selle peale andis tiim ainult teada, et neil on kavas kohtunike otsuseid veelgi edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles