Levandi kiikab optimistlikult olümpia suunas: Ilves saab norrakatelt õppida, kuidas pingetega toime tulla

Marko Kaljuveer
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Kuigi Otepää MK-etapil ei õnnestunud Kristjan Ilvesel keerutavate tuuleolude tõttu enda täit potentsiaali realiseerida, on ta tänavusel hooajal liikunud tõusvas tempos, mis on veebruaris toimuvat Pekingi taliolümpiat silmas pidades vägagi positiivne. Nõnda leiab ka kahevõistluse Calgary olümpiapronks Allar Levandi. 

«See spordipinge, mida ühiskond või ajakirjandus [potentsiaaliselt hea olümpiatulemusega] peale paneb, on spordi üks osa. Kas kannatad selle välja või mitte, aga see peab olema,» leidis Levandi. 

«Hea pool on aga see, et Kristjan saab olla norrakatega koos. See katel, kus tema keeb, on väga suur ja ta õpib norrakate käest ka seda, kuidas pingetega toime tulla,» sõnas omaaegne tippatleet.

Ka Ilves ise leidis Otepää MK-etapi eel, et tema hooaja esimesed stardid on olümpiat silmas pidades olnud positiivsed. «Ma ise ei tunneta, et ma oleksin supervormis, aga järelikult oleme novembri alguses seda vormikõverat timminud nii, et kõik näitajad peavad ja see töötab. Samuti ei ole mul veel seda väga head päeva olnud, mis on ka olümpiale mõeldes väga hea märk,» lausus Ilves, kelle senine parim tulemus olümpialt pärineb 2018. aasta Pyeongchangi mängudelt, kui ta oli normaalmäel 16.

Vaata videost, mida olümpiapronks Allar Levandi veel teleintervjuus rääkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles