Kurlingunaiskond heitleb Hollandis olümpiapileti nimel

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti kurlingunaiskond 2018. aasta kodusel EMil.
Eesti kurlingunaiskond 2018. aasta kodusel EMil. Foto: Tairo Lutter

Eesti kurlingu naiskond võistleb Hollandis, Leeuwardenis olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril. Üheksa võistkonna konkurentsis asub Eesti naiskond praegu kahe võidu ja kahe kaotusega 4. kohal.

Eesti naiskond alustas turniiri kahe võiduga. Eesti esimeseks vastaseks oli Türgi esindus ning pingeline kohtumine lõppes tulemusega 12:11 Eesti kasuks. Teiseks vastaseks oli Tšehhi naiskond, kelle üle saadi võit tulemusega 6:5.

Võistkonna kapten Liisa Turmann kommenteeris, et olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri avamängud olid tasavägised. «Suutsime säilitada külma närvi ja mängida oma mängu,» lisas ta.

Kolmandas mängus tuli aga eestlannadel vastu võtta kaotus Läti naiskonnalt. Kohtumise tulemuse otsustas viimane voor ning mängu lõpptulemuseks jäi 8:6 lõunanaabrite kasuks. Eesti neljas vastane oli täna hommikuses mängus Itaalia esindus. Paraku lõppes kohtumine vastase ülekaaluka võiduga ning tulemuseks jäi 6:2.

Homme kohtub Eesti naiskond Korea esindusega.

Eesti naiskonna vastasteks Pekingi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril on Tšehhi, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, Koreea, Läti, Šotimaa ja Türgi esindused. Pekingis toimuvatele 2022. aasta taliolümpiamängudele pääsejad selguvad neljapäeval, 16. detsembril.

Eesti naiskonna koosseisus mängivad kapten Liisa Turmann, Kerli Laidsalu, Heili Grossmann ja Erika Tuvike. Hollandis toetab Eesti naiskonda treener Derek Brown.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles