MK-etapil taas kõrgesse mängu sekkunud Marten Liiv: tahan EMilt medalit!

Ville Arike
, reporter
Copy
Marten Liiv on 1000 meetri distantsil saavutanud tipptasemel stabiilsuse.
Marten Liiv on 1000 meetri distantsil saavutanud tipptasemel stabiilsuse. Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS/Scanpix

Kuus talve tagasi välismaale harjutama kolinud Marten Liivist on tasapisi saanud üks neist talisportlastest, kelle tegemistele südame põksudes kaasa elada. Ta on kiiruisutamises, kus Eestist kogu spordiajaloo jooksul sirgunud vaid mõni üksik tipp, kõigil tähtsamatel võistlustel kõrgete kohtade jahtija ning Pekingi taliolümpial Eesti üks suurimaid lootusi.

Eelmisel, koroonamullist tingitud väga tavapäratul hooajal sõitis Liiv maailmameistrivõistlustel 1000 meetri distantsil välja viienda koha. Et edu polnud juhuslik, tõestas ta äsja Põhja-Ameerikas peetud MK-etappidel – pühapäeval tuli ta Calgarys viiendaks, nädal varem Salt Lake Citys kuuendaks. Jaanuari alguses «koduses» Heerenveenis – ses Hollandi uisumekas Eesti parim kiiruisutaja teist aastat harjutab – peetavatel Euroopa meistrivõistlustel ihkab Liiv medalit.

Varasematel päevadel oli Liiv Calgarys end proovile pannud 500 ja 1500 meetris. Põhialal ehk 1000 meetris uisutas ta välja aja 1.07,209, mis jäi eelmisel nädalavahetusel püstitatud isiklikule rekordile (1.07,103) küll kümnendikuga alla, ent andis taas koha esikuuikus. Teisest kohast jäi Liivi lahutama vähem kui veerand sekundit. Võistluse võitis hiinlane Zhongyang Ning, kes püstitas 1.06,656ga isikliku rekordi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles