Kaotuseta Kerr Kriisa ja Arizona tõusid edetabelis uutesse kõrgustesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Arizona Basketball/Twitter

USA mainekas spordiväljaanne ESPN pani taas kokku üliõpilaste korvpalliliiga NCAA pingerivi. Kerr Kriisa ja Arizona paiknevad värskes edetabelis juba neljandal positsioonil.

Tänavust hooaega ainult võitudega alustanud Arizona mängis möödunud nädalavahetusel võõrsil enam kui 15 000 pealtvaataja ees üle Illinois' ülikooli 83:79. See oli Arizonale üheksas võit ning suurt rolli kandis selles ka Kerr Kriisa.

Eesti korvpallikoondislase arvele jäi 19 silma, kaheksa lauapalli ja viis korvisöötu. Sellised numbrid avaldasid muljet ka ESPNi ekspertidele. «Kriisa oskus kiiresti sulanduda Tommy Lloydi (Arizona peatreener. – toim) rünnakusüsteemi on olnud Arizona suurepärase hooaja alguse üks suurimaid põhjuseid. Eestlane mängib väga enesekindlalt ja suudab enda tugevused maksma panna nii kiirrünnakutel kui ka positsioonirünnakul,» seisab ESPNi hinnangus.

Möödunud nädalal 11. kohal olnud Arizona võib peagi ka esikolmikusse tõusta, kuhu praegu kuuluvad Baylori, Duke ja Purdue ülikoolide korvpallimeeskonnad. Sel nädalal pistab Arizona rinda Põhja-Colorado ja California Baptisti ülikoolidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles